34. kolo
24.04.2022 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Janova (© AFP)

Janov vyhrál nad Cagliari a stáhl jeho náskok na tři body

Boj o záchranu se i nadále dramatizuje. FC Janov doma udolal jedinou brankou Milana Badelja Cagliari a na nesestupové pozice ztrácí čtyři kola před koncem už jen tři body. Ryze záchranářský duel se dlouho vyvíjel bez branek, ale Grifonům se podařilo minutu před koncem rozhodnout.

Pro oba celky to byl klíčový duel. Cagliari mohlo v případě výhry udělat zásadní krok směrem k záchraně a mít na svého soupeře již devítibodový náskok. Naopak Janov potřeboval získat tři body, aby z náskoku ukrojil a přesně to se nakonec stalo.

Bez branek se hrálo na Luigi Ferraris opravdu dlouho a vlastně se není čemu divit. Janovští jsou známí svými výsledky 0:0 a tento zápas byl natolik důležitý, že žádný z aktérů nechtěl udělat chybu. Žádná hitparáda to také v prvním poločase nebyla. Ve 14. minutě se dostal do blízkosti Cragna Ekuban, ale zakončit nezvládl. Na druhé straně se pokusil překvapit Sirigua Joãa Pedra, také neúspěšně.

Asi nejhezčí moment druhého poločasu nastal ve 48. minutě. João Pedro se rozhodl vypálit a Sirigu konečky prstů vytáhl výborný zákrok. Rozhodující moment nakonec nastal v poslední minutě zápasu. Obrana Cagliari po sérii zmatků nebyla schopná odkopnout balón do bezpečí až se k němu dostal Milan Badelj a střelou k tyči odstartoval janovskou euforii.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bookmaker vyhodnotil zápas tak, že se dle něj pokusí ještě domácí tým zachránit .

Reagovat
dominicc

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele