12. kolo
06.11.2021 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Duván Zapata (© AFP)

Cagliari doma nestačilo na Atalantu

Zasloužené vítězství veze ze Sardinie Atalanta. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho byli po celé utkání výrazně lepším týmem a nakonec se i dvakrát prosadili, když v prvním poločase překonali brankáře Cragna chorvatský záložník Mario Pašalić a kolumbijský střelec Duván Zapata. Branku Cagliari měl na svědomí João Pedro.

Favorit utkání byl jasný. Atalanta sehrála v týdnu druhý díl zápasů s Manchesterem United a díky Cristianu Ronaldovi znovu přišla o vítězství. Tentokrát ale neprohrála a brala alespoň bod. Proti poslednímu Cagliari cílila jednoznačně na tři body a ty také po devadesáti minutách získala.

Pomohl jí začátek utkání, protože už v 6. minutě rozvlnil síť Mario Pašalić. Duván Zapata zády k brance přihrál Pašalićovi a jeho neomylná střela skončila v bráně. Atalanta byla i nadále lepší, ale poté co Zapata selhal v obrovské příležitosti, přišlo na druhé straně vyrovnání. Výborný pas předložil Godín a João Pedro chladnokrevně vstřelil svojí 65. branku v Serii A.

Atalanta se s vyrovnáním nesmířila a ještě před koncem poločasu se opět ujala vedení. Duván Zapata si převzal balón, rychle se s ním otočil a přesně zamířil - 2:1.

Cagliari začalo druhý poločas aktivněji a Bellanova ve velké šanci přestřelil. Byla to škoda, protože větší šanci už si Sardiňané nevytvořili. V 59. minutě se řešil zákrok na Pašaliće, po kterém Atalanta chtěla penaltu, ale protože záběry prohřešek neodhalily, pokračovalo se ve hře. Atalanta celkem bez problému kontrolovala hru a domácím už nic nedovolila.

Svěřenci trenéra Gasperiniho si pojistili čtvrté místo v tabulce, zatímco Cagliari zůstává s pouhými šesti body poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele