1. kolo
20.09.2020 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari přišlo o výhru nad Sassuolem sedm minut před koncem

Zajímavý duel mezi domácím Sassuolem a Cagliari měl jasného favorita, ale byli to překvapivě hosté, kdo se ujal vedení. To však nakonec nevydrželo, protože nádhernou ranou z přímého kopu srovnal na konečných 1:1 záložník Mehdi Bourabia.

Na souboj těchto dvou týmů jsem byl zvědavý, protože Sassuolo už v minulé sezoně ukázalo, jak moc umí být aktivní a jak jeho jednoduchý fotbal může bavit. A Cagliari si od trenéra Di Francesca slibovalo mnohem ofenzivnější projev, takže bylo na co se těšit. Někdejší trenér právě Sassuola začal svou tradiční sestavou s Nándezem v roli pravého útočníka.

Jako první byl v permanenci brankář Alessio Cragno. Už ve druhé minutě Domenico Berardi ve vápně Cagliari vybojoval míč a poslal jej zpět do druhé vlny na Manuela Locatelliho. Mladý záložník s povedenou minulou sezonou se nerozpakoval a napálil balon jen těsně vedle tyče! Tu opačnou zase málem nastřelil Domenico Berardi, který zakončoval o dvě minuty později po odraženém míči.

Aktivita Sassuola postupně přeci jen trochu ustoupila a Cagliari se začalo stále častěji objevovat ve slibnějších pozicích. Ránu Nahitana Nándeze nakonec brankář Consigli řešit nemusel a s útokem Răzvana Marina mu pomohla jeho obrana, jmenovitě stoper Vlad Chiricheş. Ten se o pár minut později dostal dokonce do vápna Cagliari a až ke střele, která z jeho pohledu nastřelila Klavana do ruky. Sudí ale tuhle situaci jako penaltovou neposoudil.

Dvě minuty před koncem půle zahrávalo Cagliari velmi zajímavý roh. Po signálu se míč dostal k Pedrovi, který s pomocí Ragnara Klavana našel ještě lépe postaveného Giovanniho Simeoneho. Jeho hlavička ale skončila těsně nad břevnem. Podobným způsobem kontrovalo i Sassuolo. Neroverdi předvedli velmi rychlý atak, centr na zadní tyč si našel Lukáš Haraslín a jen sledoval, jak brankář Cragno jeho hlavičku bravurně vyráží mimo.

Pět minut bylo ukrojeno z druhé půle, když se do míče ze střední vzdálenosti opřel Nández. Narazil ale na neméně pozorného brankáře Consigliho. Chvíli bylo ticho, ale to je předznamenávalo bouři. Pasivnější Cagliari se totiž v 77. minutě ujalo vedení. Na levé straně se dostal k balónu João Pedro, který odcentroval na vzdálenější tyč. Tam do balonu trkl Giovanni Simeone a radoval se z gólu.

Podobná situace se opakovala taky v 81. minutě, kdy se Cagliari dočkalo druhé branky. Jenže tentokrát zhatil hlavičkujícímu Simeonemu radost ofsajd. Když už hosté začali věřit ve výhru, přišel trest. Defrel byl faulován u vápna a k míči se postavil Mehdi Bourabia. To sice není nějak excelentní střelec, ale tentokrát se mu to opravdu povedlo. Míč nádherně zakroutil přesně za záda brankáře Alessia Cragna a připsal si krásnou vyrovnávací branku.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele