18. kolo
16.01.2021 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sampdoria proti Udinese otočila vývoj a zapsala tři body

Duel mezi Sampdorií a Udinese nabídl branky až ve druhém poločase, ale stálo to za to. Do vedení šli hosté díky De Paulově brance, ovšem Námořníci dokázali vyrovnat a osm minut před koncem prostřednictvím Torregrossy strhnout vítězství na svojí stranu.

Sampdorii chyběl vykartovaný český záložník Jakub Jankto, pro kterého to mohl být zvláštní večer, neboť dres Udinese několik sezon oblékal.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a na první velkou příležitost se muselo čekat až do 28. minuty. Adrien Silva vnikl do hostující šestnáctky a jeho ránu musel Musso konečky prstů vyrážet. Tutovku měli i hosté, po obrovském závaru před Auderem nedokázal nikdo ve žlutých dresech dopravit balón do sítě, a tak se nadále hrálo 0:0. První poločas byl jinak celkově nevýrazný a po změně stran bylo rozhodně co vylepšovat.

Bezbrankový stav nakonec vydržel do 56. minuty. Rodrigo De Paul dostal spoustu prostoru a střelou nadvakrát překonal domácího brankáře Audera. Sampdoria tak byla v problémech, ale netrvalo to dlouho a i ona se dokázala gólově prosadit. V pokutovém území byl faulován Antonio Candreva a sudí odpískal pokutový kop. Sám Candreva vzal zodpovědnost na sebe a riskantní "panenkovskou" penaltou srovnal na 1:1.

Po půlhodině hry se tak začínalo od začátku. I další fáze zápasu byla vyrovnaná a bylo čím dál jasnější, že kdo dá gól, ten zvítězí. V 82. minutě přilétl do hostujícího vápna centr a Ernesto Torregrossa hlavou strhl vedení na stranu Námořníků. Udinese ještě mělo čas na odpověď, ale domácí si náskok hlídali a bez problémů ho ubránili až do závěrečného hvizdu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele