30. kolo
11.04.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Fabian Ruiz (© AFP)

Neapol v poklidu přehrála Dorii, trefili se Ruiz a Osimhen

Neapoli se povedlo při výjezdu do přístavního města udržet čisté konto a do každého poločasu si Gattusův celek schoval jednu branku. Po Ruizovi se prosadil i Osimhen.

Neapol ztrácela před utkáním jen dva body na místa zaručující Ligu mistrů, která je pro celek z Kampánie dlouhodobě jediným možným rozuzlením, jak hodnotit sezonu jako úspěšnou. V posledních týdnech jsou Partenopei ve skvělé formě a dokázat to chtěli i dnes odpoledne na půdě Sampdorie. Začali jak jinak než aktivně. Už v 6. minutě zakončoval záložník Zieliński parádní centr Politana těsně vedle.

Hnán velkou motivací ukázat se proti bývalému zaměstnavateli se několikrát probíjel do šance i Manolo Gabbiadini, jenže obrana Neapole si na něj dávala velmi dobrý pozor. Pořádně perné chvíle zažil především jeho spoluhráč Yoshida, který odvrátil ne jednu, ale dokonce dvě střely Piotra Zielińského.

Do práce musel o chvíli později i brankář Emil Audero, který skákal k pravé tyči, aby konečky prstů vyrazil brilantní technickou ránu Lorenza Insigneho. Povedlo se. Domácímu týmu se naopak vůbec nedařilo dostat Neapol pod tlak a ke konci poločasu navíc janovský celek inkasoval.

Neapol je zvlášť po Gattusem známá jednoduchým, ale zato vysoce efektivním herním stylem založeným často na krátkých přihrávkách. A své ovoce tenhle game plan nesl i dnes. Ruiz začal akci s Osimhenem, který ji ještě zrychlil. Zieliński pak dostal u vápna od Ruize míč a vrátil mu jej ihned do lepší pozice. Španělský reprezentant neváhal a přízemní ranou k tyči nedal Auderovi šanci!

Hned po pauze zkoušel krásnou ranou navýšit vedení hostí Piotr Zieliński, jenže ránu "polského De Bruyneho" Audero pohotově zlikvidoval. Následně si poradil i se střelami Ruize s Insignem. Patnáct minut před koncem utkání se Doria dočkala trefy, jenže hlavička Thorsbyho byla pro ofsajd VARem odvolána.

Přesto jsme viděli ještě jeden gól. V 87. minutě totiž střídající Dries Mertens prostrčil míč na Victora Osimhena, který se dostal před obránce Yoshidu a propálil i brankáře Audera.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele