4. kolo
17.10.2020 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Fabio Quagliarella (© AFP)

Sampdoria překvapivě nasázela tři branky bezzubému Laziu

Ani velmi dobrý výkon brankáře Strakoshy neodvrátil překvapení. Sampdoria si totiž smlsla na totálně bezzubém Laziu, pro nějž se absence Immobileho ukázala jako zlomová.

Sampdoria měla za sebou poměrně nepovedený start do nového ročníku a i proto nebylo pochyb o tom, že dnes je jasným favoritem římský celek. Tomu ale v útoku chyběla klíčová postava, Ciro Immobile. A bez něj je celá ofenziva mnohem méně pohyblivá. Což se ukazovalo vlastně od začátku utkání. Doria byla mnohem aktivnější a zvláště v útoku byl rozdíl mezi oběma týmy jasně patrný.

První šanci sice mělo na svědomí hostující mužstvo, když Felipe Caicedo postupoval sám na brankáře a místo střely volil nesmyslnou kličku, jenže minutu později už se prosadili domácí. Na vynikající centr od Augella si naskočil kapitán Fabio Quagliarella a přesnou hlavičkou se nemýlil.

Augello je hodně zajímavý hráč, z něhož se trenéru Ranierimu daří dostat maximum. A v poslední době se z něj rýsuje důležitý člen základní sestavy. Potvrdil to i ve 41. minutě, když si za velkým vápnem počkal na odražený míč po rohovém kopu a nádhernou ranou bez přípravy jej poslal mimo dosah Strakoshy!

Pro Lazio byl takový vývoj samozřejmě velkým šokem, z něhož se dlouho nedokázalo probrat. A to ani přes dvojí střídání. Prim hrála i nadále Doria, dobře organizovaná, bojovná a nadmíru efektivní. Lazio se sice s přibývajícími minutami tlačilo před vápno soupeře, ale u něj se zpravidla zastavilo, aniž by brankáře Audera nějak zaměstnalo.

I proto po hodině hry dorazil útočník Vedat Muriqi, do něhož Lazio hodně investovalo a proto od něj očekává jisté výkony. Jenže hosté byli pořád bezzubí, bez nápadu a šancí. Až do 73. minuty, v níž Joaquín Correa vnikl do vápna a křížnou střelou jen těsně minul tyč! Jen o dvě minuty později Doria znovu udeřilo. Definitivní punc debaklu a totálního překvapení dal utkání Mikkel Damsgaard, který po narážečce ve vápně přešel přes obránce a napálil míč pod břevno! A to ještě v závěru utkání vytáhl Strakosha dva parádní zákroky z blízkosti.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele