13. kolo
19.12.2020 18:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Fabio Quagliarella (© AFP)

Sampdoria si doma bez problémů poradila s Crotone. Trefil se i Jankto

Sampdoria to dnes neměla vůbec složité, Crotone jí moc problémů nenadělo. I proto dostalo celkem tři regulérní góly, čtvrtý v závěru nebyl Quagliarellovi pro ofsajd uznán.

Začátek nebyl pro Námořníky z Janova vůbec dobrý. Už v osmé minutě musel trenér Claudio Ranieri improvizovaně střídat, když se mu zranil obránce Ferrari. Nasazením Thorsbyho ale rozhodně nic nepokazil, naopak dodal svému týmu víc mužů do středu pole, z čehož plynula větší převaha Dorie v klíčové řadě. Crotone i proto dělalo velké problémy překonat střed hřiště, natož dostat se do střelecké příležitosti.

Po dvaceti šesti minutách Crotone navíc nepohlídalo nástup Jakuba Jankta, který si na levém křídle pohlídal ofsajdovou lajnu a centrem před bránu našel Mikkela Damsgaarda. Ten doklouzal k míči právě včas, aby jej poslal za záda bezmocného Cordaze. Sudí sice ještě kontroloval domnělý Janktův ofsajd, ale přestupek proti pravidlům nezaznamenal.

Přesně o deset minut později navíc Doria přidala další trefu. Tentokrát se role trochu otočily, Damsgaard ve vápně nahrával na La Guminu a ten vypálil. Jeho tečovaná rána se dostala k volnému Jakubovi Janktovi a český záložník dostal míč do sítě dřív, než stihl Cordaz zasáhnout - 2:1.

Čisté konto ale Doria nakonec neuhlídala. Ještě ve 45. minutě totiž fauloval Ekdal Recu a sudí pískal pokutový kop. K němu se postavil Simy a nemýlil se - 2:1.

Druhá půle už toho tolik nenabídla. Sampdoria jednak hrála prim, vedla, a navíc hosté neměli dostatek sil ani nápadů se skóre něco udělat. Naopak se domácím povedlo ještě zvýšit. V 65. minutě hosté nechtěně prodloužili roh na Quagliarellu, který se zblízka hlavou nemýlil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele