2. kolo
26.09.2020 18:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Luca Caldirola (© AFP)

Šok v Janově. Nováček z Beneventa otočil zápas s Dorií

Tak na tenhle vstup do sezony budou v Beneventu hodně dlouho vzpomínat. Domácí Sampdoria sice dvakrát vedla, ale nakonec se s body loučí. Hrdinou nováčka se stal dvougólový obránce Luca Caldirola.

Nováček z Beneventa jel do Janova s touhou uspět a získat tři body, i když věděl, že Doria bude opravdu hodně těžký soupeř. Domácí navíc dostali impuls z mercata v podobě zkušeného Antonia Candrevy, který se ocitl rovnou v základní sestavě. A jeho účast rozhodně byla znát. Pokud jste viděli oznamovací spot, který Doria natočila k jeho přivítání, pak asi souhlasíte, že svou roli dodržoval. Servírovat míče na Quagliarellu mu opravdu šlo.

Přesto si asistenci na první branku připsal někdo jiný. Brankář Montipò totiž v osmé minutě vyrobil obrovskou hrubku, když si zpracoval míč a poslal jej jen na číhajícího Bonazzoliho. Mladík s devítkou na dresu oslovil kapitána Quagliarellu, který už si před prázdnou bránou poradil. Hostující brankář sice suverénně reklamoval ofsajd, ale hvizd se neozval.

O pár minut později sice televizní záběry ukázaly, že se pravděpodobně jednalo o ofsajd, jenže po uplynutí takové doby už nebylo možné vzít verdikt zpátky. Sampdoria si tedy pro jistotu pojistila vedení regulérním způsobem. Deset minut po první brance Candreva po straně nacentroval přes Caldirolu před bránu. Tam se do vzduchu snadno vznesl Omar Colley a přesně zavěsil - 2:0.

O něco podobného se na opačné straně pokoušel Dabo, jenže narazil na parádního Audera. Stejný hráč se dostal dokonce dvakrát do zakončení po půl hodině hry, jenže v obou případech jej znovu zastavil bravurní Audero. Z konfrontace těchto dvou hráčů se začal stávat nesmiřitelný duel, který o minutu později už Dabovi konečně vyšel. Roh rozehraný na krátko obrana Dorie odvrátila jen k Dabovi, který už tentokrát míč poslal nekompromisně do sítě.

Druhou půli začalo Benevento aktivně a Roberto Insigne vystihl krátkou malou domů Colleyho včas. Jeho rána ale mířila těsně vedle. Dlouhou dobu se Beneventu nedařilo ukotvit se u vápna soupeře, ale v 72. minutě už konečně ano. Rohový kop se snášel do vápna, kde Ekdal s Tonellim nezasáhli včas a Luca Caldirola nekompromisně prodloužil míč do sítě.

Sampdoria vrhla všechny své síly do útoku a šest minut před koncem trefil Manolo Gabbiadini hlavou tyč! O minutu později zase Jakub Jankto po přečíslení dával do prázdné, jen aby sudí pro ofsajd gól zrušil. A pak to přišlo. V 88. minutě totiž hostující nováček dokonal velký obrat! Brankář Montipò rychle odkopl a po centru ze strany do vápna Dorie mohl zakončovat střídající Sau. Místo toho ale míč stáhl a naservíroval jej Gaetanovi Letiziovi, který tvrdou ranou z první propálil vše před sebou!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele