10. kolo
06.12.2020 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Milán si výhrou na hřišti Sampdorie upevnil vedení

AC Milán má na čele Serie A nadále pětibodový náskok. Zápas na Luigi Ferraris nad Sampdorií vyhrál výsledkem 2:1, když se gólově prosadili Franck Kessié a Samu Castillejo. Sampdoria v závěru zdramatizovala brankou Albina Ekdala, ale více už domácí nestihli.

Inter, Juventus, Lazio i Neapol zvítězily a bylo na Milánu jak ve večerním zápase v Janově odpoví. Bez Zlatana Ibrahimoviće zvládli Rossoneri i další duel a potvrdili, že mají skvělou formu.

V první opravdu velké šanci se ocitli po osmi minutách hráči Sampdorie, jmenovitě Tommaso Augello, který z malého vápna hlavičkoval na branku a fantastický zákrok předvedl Gianluigi Donnarumma. AC Milán byl jinak o něco lepším týmem, ale především Rebić si nedokázal poradit s defenzívou "Námořníků". Trenéra Claudia Ranieriho postihla ve 20. minutě nepříjemná zpráva v podobě zranění Bereszyńskiho a na hřiště musel Omar Colley. Milánští pak stupňovali svůj tlak a Ante Rebić byl ve 39. minutě skutečně blízko. Golmana Audera si šikovně obhodil a balón směřující do prázdné branky odkopl přesně na brankové čáře obránce Lorenzo Tonelli.

První poločas se blížil ke svému konci a AC Milán se nakonec dostal do vedení. Jakub Jankto se sice zodpovědně vrátil bránit, ale v souboji s Hernándezem zahrál v pokutovém území rukou a sudí Calvarese nařídil pokutový kop. Franck Kessié si podobně jako proti Fiorentině zvolil pozvolný rozběh a prudkou ranou pod břevno zajistil Milánu důležité vedení.

Hned po změně stran mohli Rossoneri zvýšit, ale po přihrávce střídajícího Haugeho orazítkoval tyčku Sandro Tonali. Sampdoria si vytvořila šanci až díky Thorsbymu, který však minul branku. Trenér Stefano Pioli se v 76. minutě rozhodl vystřídat Saelemaekerse za Castilleja a jak se ukázalo, byla to maximálně šťastná volba. Hned po svém příchodu na trávník se Castillejo zapsal mezi střelce, když si po skvělé kombinaci Haugeho s Rebićem našel místo ve vápně a nekompromisně z první napálil balón do sítě.

Dvoubrankový náskok už znamenal pro hosty větší klid, nicméně dlouho to nevydrželo. Osm minut před koncem rozehrála Sampdoria rohový kop a hlavičku Albina Ekdala vyrážel Donnarumma už za brankovou čarou. "Námořníci" zadělali na drama, ale to je tak všechno. Milán přežil v nastavení i poslední možnost domácích a zapsal do tabulky další vítězství.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
Morgue

Mám obavy jak bude vypadat obrana s absencí Kjaera. Očekávám vělmi těsný zápas a tipuju že Hauge dá gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele