11. kolo
13.12.2020 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Hirving Lozano (© AFP)

Neapol proti Sampdorii otočila výsledek a v Serii A vyhrála třikrát za sebou.

Neapol prohrávala po prvním poločase díky brance českého záložníka Jakuba Jankta a po změně stran musela otáčet. To se jí povedlo, protože nejprve srovnal Hirving Lozano a po něm vstřelil vítězný gól Andrea Petagna. Neapol se přiblížila milánskému AC na tři body, to má však večerní utkání k dobru.

Stadion Diega Armanda Maradony se dočkal prvního gólu po dvaceti minutách a měl ho na svědomí český reprezentant Jakub Jankto. Hostující záložník využil pasu za obranu a levačkou pod břevno poslal Sampdorii do překvapivého vedení. Neapol okamžitě zbystřila, ale výsledkem jejích snah byla jen střela Lorenza Insigneho, kterou Audero vyrazil na rohový kop.

Partenopei potřebovali o přestávce zmobilizovat síly a Gennaro Gattuso se nebál poslat do hry Hirvinga Lozana a Andreu Petagnu. Jak se nakonec ukázalo, byl to hotový "majstrštyk". Právě oni dva totiž zařídil výsledkový obrat.

V 54. minutě vybojoval balón Insigne a po následném centru z levé strany se hlavou prosadil Hirvning Lozano a srovnal na 1:1. Neapol už v té chvíli byla lepší a Lozano mohl už v 62. minutě strhnout vedení na domácí stranu, jeho ránu ale Audero vyrazil. Obrat Partenopei přišel o sedm minut později. Lozano zatáhl balón do vápna až k brankové čáře, odkud odcentroval a Andrea Petagna rovněž ze vzduchu poslal Neapol do vedení.

Najednou musela útočit Sampdoria a to se ukázalo být jako velký problém. Ferrari zkusil štěstí z dálky, nicméně Meret bez problému vyrazil. Na druhé straně byly možnosti na zvýšení náskoku a čarovat musel Audero, který lapil pokus Mertense. Sudí La Penna přidal ještě čtyři minuty nastaveného času, ale během něho se už nic nestalo.

Neapol si připsala třetí ligovou výhru v řadě a celkově zakončila povedený týden. Zároveň připomeňme, že postoupila i do jarních bojů Evropské ligy a už v pondělí jí čeká klíčový los. Sampdoria naopak prohloubila výsledkovou krizi a v tabulce si určitě pohorší.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele