27. kolo
14.03.2021 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Valentin Mihaila (© AFP)

AS Řím selhal, Parma slaví senzační tři body

Parma slaví senzační výhru, poprvé od listopadu minulého roku. Smlsla si na naprosto neškodném AS Řím, který nebyl schopen pořádně prověřit brankáře Sepeho.

Do základní jedenáctky AS Řím se po dvaceti dnech opět vrátil kanonýr Edin Džeko, který doufal, že naváže na úspěšnou spolupráci s El Shaarawym z let minulých. Proti hostům navíc stála Parma jakožto nejhorší útok ligy, takže si trenér Fonseca dovolil i vzhledem k nadcházející odvetě v pohárech několik podstatných změn.

A to se mu nevyplatilo. AS sice nezačalo v Parmě špatně, ale své šance nedokázalo proměnit. Pedro pálil mimo, Džeko na povedený centr z hloubi pole nakonec nedosáhl a Pellegriniho po rychlé akci zradilo zakončení. Trochu se možná spoléhal na to, že sudí Piccinini pískne penaltu po jeho pádu, ale to se ani po zhlédnutí záznamu nestalo.

Naopak, udeřila Parma. Bruno Peres nejprve nezvládl svůj souboj s protihráčem a pak úplně vypustil jakékoli snahy o návrat doufajíc, že to jeho kolegové zvládnou. Nezvládli. Dennis Man přesprintoval Kumbullu a našel před bránou volného Valentina Mihăilu. Ten, nikým neobtěžován, to trefil naprosto parádně a završil kombinaci dvou rumunských mladíků - 1:0 pro Ducali.

AS prohrávalo zcela zaslouženě, takové chyby v obraně prostě tým usilující o kvalifikaci do Ligy mistrů dělat nemůže. Parma sice dostává gól za gólem, ale hosté její konto v první půli nijak nezatížili. Mnoho nepřesností komplikovalo snahu Fonsecova týmu o obrat. Směrem dopředu celá hra AS postrádala drajv, nápad a chuť.

Vše dokonala 55. minuta, v níž sudí viděl téměř neviditelný kontakt Ibañeze s navrátilcem Pellém a pískal penaltu. Tu proměnil Hernani a Parma tušila, že dnes si odnese tři body. I proto, že AS směrem dopředu nepředvedlo skoro nic a brankáře Sepeho pořádně prověřil až střídající Pérez v 77. minutě. A to je prostě málo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele