37. kolo
15.05.2021 18:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Juan Cuadrado (© AFP)

Juventus ještě žije, v Derby d'Italia pokořil mistrovský Inter

Naděje na Ligu mistrů stále žije, byť měl Juventus namále. V prestižním Derby d'Italia ještě dvě minuty před koncem remizoval a navíc hrál v početní nevýhodě. Juan Cuadrado ale z pokutového kopu rozhodl o vítězství nad Interem 3:2. Stará dáma se posunula na průběžné čtvrté místo a v neděli bude držet palce Fiorentině v zápase s Neapolí.

Derby d'Italia je jedno z největších utkání na Apeninském poloostrově a tentokrát mělo o to větší náboj, že se Inter stal po dlouholeté vládě Juventusu novým mistrem a navíc pod vedením Antonia Conteho. Ten neponechal nic náhodě a i když mají Nerazzurri titul v kapse, nasadil nejsilnější možnou sestavu. Juventus potřeboval zvítězit za každou cenu, jinak by se mohl definitivně rozloučit s nadějí na Ligu mistrů.

Do první velké šance se dostali domácí. Juventus měl od začátku územní převahu a v 11. minutě jí mohl po Chiesově sklepnutí využít Kulusevski, ovšem z malého vápna trefil jen slovenského obránce Škriniara. Stará dáma dál zůstávala u balónu a ve 24. minutě se už ujala vedení. Závar před brankou při rohovém kopu sudí přerušil a a po faulu na Chielliniho nařídil pokutový kop. Cristiano Ronaldo bývá zpravidla neomylný, ale tentokrát mu Handanović penaltu chytil a Portugalec mohl slavit až po bezprostřední dorážce.

Juventus vedl zaslouženě, ale o vedení rychle přišel, protože se pískala penalta i na druhé straně. De Ligt nešťastně přišlápl patu Lautara Martíneze a sudí Calverese měl po shlédnutí záznamu jasno. Romelu Lukaku si počínal o dost suverénněji, než před ním Ronaldo a s klidem srovnal na 1:1. To nebyl výsledek, který by v Turíně brali a ještě do konce prvního poločasu se skóre měnilo. Ve třetí minutě nastavení se z hranice šestnáctky opřel do balonu Juan Cuadrado a lehce tečovaná střela skončila za Handanovićem.

Stará dáma vedla po prvním poločase 2:1, ale její fanoušci klid neměli. V 55. minutě uviděl druhou žlutou kartu záložník Bentancur a Juventus musel do početní nevýhody. To byla pro domácí obrovská komplikace, která mohla definitivně zmařit naděje na zisk čtvrtého místa.

Inter přeci jenom získal územní převahu, ale celkově tempo hry opadlo a Szczesny delší dobu nemusel řešit žádnou nebezpečnou situaci před svojí brankou. Síly ale Juventusu docházely a Inter toho nakonec využil. V 83. minutě si srazil Barellův centr do vlastní sítě Chiellini a i když Calverese zpočátku branku neuznal, po opakovaném záběru dal hostům za pravdu. Liga mistrů se ještě více vzdálila a Pirlo neprožíval na lavičce příjemné chvíle. Remíza 2:2 ale neměla dlouhého trvání, protože za dalších pět minut šel Juventus zase do vedení. Perišić fauloval Cuadrada a sám postižený penaltu proměnil.

Juve bylo blízko, potřebovalo však přečkat závěrečný nápor Interu během čtyřminutového nastavení. Nerazzurri se snažili o další vyrovnání, dobře totiž věděli, že remíza Juventus téměř jistě připraví o Ligu mistrů. Nebezpečně zakončoval před Szczesného brankou Škriniar, jenomže to bylo ze strany Interu všechno. Po faulu na Cuadrada uviděl druhou žlutou kartu i Marcelo Brožović a počet sil se těsně před koncem vyrovnal. Nejdůležitější je ale výsledek, Juventus udržel vítězství 3:2, posunul se na čtvrté místo a bude čekat na zaváhání Neapole.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter pomuže Neapoli. Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele