8. kolo
21.11.2020 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Andrea Pirlo a Cristiano Ronaldo (© AFP)

Juventus díky brankám Cristiana Ronalda porazil Cagliari

Dvě branky Cristiana Ronalda znamenaly vítězství "Staré dámy" nad Cagliari a posun na průběžné druhé místo tabulky. Krom toho se portugalská hvězda dotáhla v tabulce střelců na osmigólového Zlatana Ibrahimoviče. Sardiňané nesehráli špatný zápas, ale jednoduše nebyli produktivní a za celý zápas nevystřelili ani jednou na branku.

Trenér Andrea Pirlo se na tiskové konferenci nechal slyšet, že čas adaptace skončil a Juventus musí začít sbírat vítězství. Povedlo se a to výraznou zásluhou největší hvězdy Cristiana Ronalda.

Utkání mělo od začátku velmi dobré tempo, netrvalo dlouho a Juventus poprvé rozvlnil síť už po jedenácti minutách, když se střelou z první trefil Federico Bernardeschi. Radost "Staré dámy" však byla zbytečná, protože ještě než balón k Bernardeschimu doputoval, stál přihrávající Morata v ofsajdu. I v následujících minutách byl Juventus o něco lepším týmem, ale poměrně často ho srážela nepřesnost. Až ve 38. minutě udělal po přihrávce Moraty dva rychlé kroky do středu vápna Ronaldo a přesně mířenou střelou k tyči poslal Juve do vedení.

Domácí vedli zaslouženě a ještě do poločasu navýšili skóre opět prostřednictvím Cristiana Ronalda. Demiral hlavou prodloužil rohový kop na Ronalda, který dokonce patičkou uklidil balón do branky. Portugalec se zároveň s osmi góly dotáhl v tabulce střelců na Zlatana Ibrahimoviče.

Cagliari nesehrálo špatný první poločas, nicméně doplatilo na faktor "Ronaldo" a do druhého dějství vstupovalo v těžké pozici. Sardiňané se pokusili oživit hru příchodem Sottila, ale nebezpečnější byl nadále Juventus. V 54. minutě hlavičkoval do břevna Demiral a o dvě minuty později spálil velkou šanci i Bernardeschi, když zakončil jen do Cragna.

Hosté toho mohli brzy využít. Po nakrátko rozehraném rohu následoval centr a úspěšná hlavička (i za cenu sebezničení) Klavana. Gól ale nebyl uznán, protože Ounas vracel Marinovi přihrávku do ofsajdu a co se dělo poté, už nebylo podstatné. Cagliari jinak moc šancí nemělo a Klavanův neuznaný gól byl spíše výjimkou. Juventus náskok bezpečně kontroloval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Mr.Jindros

Konec šaškování, tohle musít být bezpodmínečná výhra.

Reagovat
BALGA László

Súhlas.

Reagovat
Grande Paolo 11

2:0 CR7, Morata

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele