12. kolo
16.12.2020 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Federico Chiesa (© AFP)

Ronaldo tentokrát penaltu nedal. Juventus se s Atalantou rozešel smírně

Šlágr středečního večera svého vítěze nepoznal. Juventus sice nad Atalantou brzy vedl a měl několik šancí, jenže až neuvěřitelně je zahazoval. Takže Atalantě k bodu stačila krásná rána Freulera.

V Turíně se hrál od půl sedmé velký šlágr vloženého kola, který sliboval atraktivní duel plný emocí, šancí a gólů. Souboj dvou těžkých vah obstaraly týmy Juventusu a Atalanty, přičemž ani jeden z nich se nenachází na místě, které by jim vyhovovalo. Už v páté minutě o sobě dala vědět hvězda z největších. Cristiano Ronaldo dostal míč na místo penalty, jenže pálil dost vysoko nad!

Zahazování šancí z pohledu Juve pokračovalo. Ve 12. minutě získal McKennie míč ve středu pole a vyslal do brejku duo Ronaldo - Morata. Situace dva na jednoho (brankáře), na první pohled snadná. Jenže ani mistři jako Ronaldo s Moratou ji neproměnili. Morata slavnějšímu kolegovi nahrál, jenže s ním se vrátil soupeř a pomohl brankáři Ronalda zablokovat. Balon se dostal k Moratovi a před ním zírala zcela prázdná brána, jenže Morata patičkou úplně minul!

Ve 29. minutě už to ale Staré dámě vyšlo a trenér Pirlo si mohl zhluboka oddechnout. Bentancur nahrál u vápna Chiesovi, který s balonem popoběhl pár metrů a pravačkou jej poslal nechytatelně k tyči!

Jinak ale první půle zvlášť ke svému konci trochu nudila. Zajímavější ji mohl udělat Duván Zapata, jenže ve 45. minutě se zkušený kanonýr musel smířit s tím, že ve velké šanci poslal míč jen mimo bránu. Bianconeri měli i trochu smůly. Tři minuty po nástupu do druhé půle se k balonu dostal Morata a jeho zakončení trefil brankáře Golliniho do hlavy.

Pět minut poté se na hřiště podíval i poslední dobou diskutovaný kapitán Bergamaschi Papu Gómez. Že nemá dobrou náladu, bylo ale docela evidentní. V 57. minutě ztratil míč v dobře se rozvíjející akci. Naštěstí pro hosty se míč vrátil na kopačku Rema Freulera, který oklamal pohybem těla obránce před sebou a nechytatelnou ránou poslal míč pod břevno!

Bylo až neuvěřitelné, kolik toho Juventus dokázal zahodit. Po hodině hry totiž Chiesa pronikl do vápna a v něm upadl, což sudí posoudil jako penaltu. K ní se postavil Ronaldo, ale tentokrát svou na eurofotbalu hanlivou přezdívku nepotvrdil. Penaltu totiž nedal! A víc už se toho nestalo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 3x Ronaldo z penalty

Reagovat
REPLIKATOR

Penaldo zase kopal penaltu To je nechutný, jak jim snad každej zápas písknout pentli. Že to ještě někoho vůbec baví sledovat.

Reagovat
roberos

už je to ubohý aby kopal pořád penalty a zlepšoval si statistiky.když herně je slabej ale díky penaltám je pořád oslavován jako nějakej génius.

Reagovat
Ociš

Alvaro super patička

Reagovat
roberos

Ronaldo nedal gól - už to chápu nedal penaltu a další nebyla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele