25. kolo
03.03.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stadio Luigi Ferraris (© AFP)

Janovské derby končí remízou

Chvíli to trvalo, ale nakonec jsme se i ve 105. janovském derby dočkali branek. Po změně stran otevřel skóre Zappacosta, na nějž o necelou půlhodinku později reagoval stejným způsobem Tonelli.

Janovské derby je speciální zápas a dnes jej potřebovali vyhrát oba soupeři. Tempo v prvních minutách tomu ale rozhodně neodpovídalo. Množství krátkých přihrávek bez cíle nebo přesnosti nemohlo se skóre utkání hnout a když už to začalo vypadat nadějněji, finální fáze skončila na špatné komunikaci. Janov se přeci jen postupem času dostával do zakončení častěji, ale nevěděl si v něm rady.

Destro krásný balon od Zappacosty nezpracoval, Šomurodov pálil nepřesně. Velkou šanci měl po třiceti minutách záložník Miha Zajc, jehož střílený pas skončil na tyči Auderovy brány! Janov v tu chvíli mačkal bezradnou obranou Dorie naplno.

Zvyšující se aktivitu dokázal Janov projevit gólově jen sedm minut po změně stran. Davide Zappacosta si obhodil na straně obránce Tonelliho, dostal se do vápna a krásnou ranou překonal brankáře Audera!

Střídající Jakub Jankto předkládal o chvíli později míč Baldému, který ale stejně jako později Silva trefil jen soupeře. Sampdoria znatelně přidala na tempu a nakonec se jí aktivita vyplatila. Antonio Candreva sice ještě mířil mimo, ale deset minut před koncem se Doria dočkala. Po čtvrtém rohovém kopu se nejvýš ve vzduchu dostal obránce Lorenzo Tonelli, který přesnou hlavičkou poslal míč do sítě a odčinil své zaváhání u inkasované branky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele