9. kolo
30.11.2020 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Parma zvítězila v Janově 2:1, oba góly vstřelil Gervinho

Další porážku si na své konto připsal FC Janov. S Parmou od začátku tahal za kratší konec a nakonec na dva góly útočníka Gervinha nenašel plnohodnotnou odpověď. Jediný gól domácích obstaral Eldor Šomurodov.

Janov i Parma před pondělní dohrávkou ocitly v sestupovém pásmu a rozhodně měly o motivaci postaráno. Případný vítěz mohl vystoupit ze sestupových vod.

Parma v Janově do utkání vlétla a už v 10. minutě se ujala vedení a zcela zaslouženě. Grifoni nebrali sérii důrazných varování vážně a po Kuckově kolmé přihrávce vstřelil úvodní gól Gervinho. Janov mohl odpovědět o šest minut později, když si Šomurodov skrze individuální akci proklestil cestu před Sepeho, kterého ale překonat nedokázal. Vyrovnáno nebylo ani po půlhodině hry, kdy z malého vápna nepochopitelně selhal Scamacca. V prvním poločase se rozhodně bylo na co dívat a těsně před přestávkou měl na kopačce druhý gól Gervinho. Nejprve v těžké pozici pálil mimo a o chvíli později vytěsnil jeho střelu na břevno Paleari.

Gervinho se dočkal druhého gólu až po přestávce. Ve 47. minutě obrana Grifů špatně odvrátila balón a útočník Pobřeží Slonoviny okamžitě z hranice vápna zamířil do černého.

K něčemu podobnému nakonec došlo i na druhé straně a Janov se díky tomu vrátil zpět do utkání. Eldor Šomurodov uklidil balón přesně k tyči, kam Sepe nedosáhl.

Janov měl na vyrovnání spoustu času, ovšem Šomurodova branka byla jediným světlým momentem Grifonů ve druhém poločase. Parma už sice tolik aktivní směrem dopředu nebyla, zůstávala ale neustále nebezpečná díky rychlému Gervinhovi.

Závěr zápasu nic zásadního nepřinesl a protože ani v pětiminutovém nastavení gól nepadl, skončil duel důležitou výhrou Ducali 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele