11. kolo
13.12.2020 18:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Juventus díky dvěma penaltám Ronalda porazil marný Janov

Juventusu se sice v první půli mnoho akcí nedařilo, ale po změně stran definitivně rozhodl. Velmi mu k tomu pomohly chyby domácí obrany a z nich pramenící penalty. Cristino Ronaldo obě proměnil.

Juventus chtěl potvrdit zlepšující formu a měl k tomu ideálního soupeře. Janovskému CFC se totiž tahle sezona vůbec nedaří. A dnes se žádný zázrak rozhodně nekonal. Už ve druhé minutě mohl Janov málem inkasovat. West McKennie si nejvýš naskočil na centr a hlavičkoval na zadní tyč. Tam vběhl do dráhy letu míče Adrien Rabiot, který dostal míč do sítě. Jenže sudí jeho branku pro faul neuznal a naopak dal Francouzovi žlutou kartu.

V 18. minutě se s míčem u vápna zastavil Paulo Dybala a přenechal jej rozběhnutému Rodrigu Bentancurovi, který dělovkou poslal balon těsně vedle tyče! Juve se jinak směrem dopředu trápilo a většina jeho akcí končila u Perina, někdejšího hráče Bianconeri. Nevýraznou první půli uzavřel Paulo Dybala, který vyzkoušel pořádně tvrdou ránu u vápna, s níž si však Perin bez potíží poradil.

O aktivitě Janova vypovídalo také to, že se za prvních 45 minut nedostal k žádné střele mezi tři tyče. Prvních pár minut po změně stran pokračovalo ve stejném trendu jako první půle, až v 57. minutě se utkání konečně začalo hýbat zajímavým směrem.

Weston McKennie po souboji s Masiellem prodloužil míč na rozběhnutého Paula Dybalu, ten si poradil s jediným obráncem před sebou a skrytou střelou poslal balon k bližší tyči. Perin, ač stál na stejné straně, reagovat nedokázal. Reagoval ale Janov. O čtyři minuty později totiž poslal míč do vápna Luca Pellegrini a někdejší hráč Juve, Stefano Sturaro, jej hlavou dostal za Szczęsného!

Další branka Juventusu, kterou po akci McKennieho vsítil Dybala, byla sudím Di Bellem odvolána pro ofsajd právě mladého Argentince. Byť jeho zakončení nůžkami bylo exkluzivní. Juventus svého soka jasně přehrával a dvacet minut před konce musel Perin hasit obrovskou šanci Ronalda až na brankové čáře.

Platné mu to ale nebylo k ničemu. O tři minuty později totiž McKennie upadl ve vápně po jasném faulu mladíka Rovelly a Cristiano Ronaldo se sebevědomým sobě vlastním nařízenou penaltu proměnil. A stejný duel byl k vidění rovněž v 88. minutě. Po katastrofální malé domů od Pellegriniho, kmenového hráče Juve, Perin fauloval ve vápně Moratu a Ronaldo se opět nemýlil - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele