36. kolo
12.05.2021 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Inter pokračuje v krasojízdě, Římany vyprovodil třemi góly

Inter Milán protáhl svou sérii výher o další zápas, tentokrát doma na San Siru pokořil hosty z Věčného města. Těm dal tři branky a předvedl další vyzrálý výkon, byť utkání vypadalo vyrovnaně. Antonio Conte oslavil jubileum tím nejlepším možným způsobem.

Trenér Conte se usadil na lavičku Interu posté a doufal, že tohle poměrně důležité jubileum oslaví třemi body. A od začátku bylo jasné, že jeho tým absolutně nic nevypustí, ani dnes, ani do konce sezony. Římané sice nehráli špatně a dostávali se i v prvních minutách dostatečně blízko soupeřově bráně, ale góly stříleli domácí.

Už v desáté minutě Inter roztáhl hru do křídla, kam si nabíhal Matteo Darmian a před sebou měl někdejšího interistu Santona. Že ho bez potíží odstrčí od míče Romelu Lukaku, který to u většiny soupeřů zvládá jen pohledem, to se dalo čekat. Ale že to zvládne i Darmian, to už vypadalo dost zvláštně. Každopádně Darmian nahrál na Marcela Brozoviće a ten se - absolutně nebráněn - v pohodě trefil.

Vše se ještě zhoršilo v minutě dvacáté. To se za dlouhým nákopem hnal Romelu Lukaku a dostihl ho u vápna. Pak mu stačilo obelstít mladíčka Darboa a nahrát do druhé vlny nabíhajícímu Vecinovi. No jo, když se ze všech hráčů na hřišti vrací k bráně AS nejrychleji hlavní rozhodčí, tak se o obraně nedá moc mluvit.

Inter jasně dominoval a AS mělo jen takové náznaky šancí. Až ve 31. minutě se mu zablýsklo na lepší časy. Na rychlou nahrávku do vápna reagoval nejlépe Henrik Mchitarjan, který z voleje dokázal propálit rezervního brankáře Radua a jeho šance na setrvání i pod Mourinhem zase trochu stouply - 2:1.

Interu se plány přeci jen trochu zkomplikovaly, když musel střídat Alexis Sánchez, ale Lautaro Martínez byl náhradou více než zdařilou. Do druhé půle se v hostujícím dresu vměstnal i El Shaarawy, který, pravda, ofenzivu AS přeci jen trochu pozvedl. Mnohem veseleji mohlo u giallorossi být v 57. minutě, kdy jen tyč zabránila AS slavit třetí branku. Džeko dostal parádní míč do vápna a otočil se kolem obránce, jenže nastřelil jen brankovou konstrukci.

Dvacet minut před koncem utkání se k hlavičce uvnitř vápna Interu dostal naprosto nehlídaný Bryan Cristante, odchovanec konkurenčního AC. Jenže jeho hlavička mířila těsně vedle tyče. Přímý volný kop zase Ashley Young namířil nad. Mimochodem, tenhle chlapík je prvním Angličanem v historii Serie A, který vyhrál jak anglickou tak italskou ligu. Pak odešel i mladíček Darboe, který se ani mezi hvězdami (sám bere "ubohých" 50 tisíc eur ročně!) neztratil.

Branka však přeci jen jedna ještě padla. A postaral se o ni rozhodující hráč celé sezony, Romelu Lukaku. Inter předvedl v 90. minutě další smrtící kontr tažený Hakimim, který nesobecky předložil míč Belgičanovi a ten se v těchto pozicích nemýlí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ASŘ nevyhrál v této sezoně venku vypsaný jako outsider. Snad se mu to nepovede v tomto kole.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele