2. kolo
26.09.2020 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lazio veze z Cagliari pohodlnou výhru a čisté konto

Římské Lazio naplnilo předzápasové předpoklady a ze Sardinie jede coby vítěz. Tři body mu svými góly zajistili Lazzari a Immobile, zatímco Cagliari zejména v první půli neukázalo prakticky nic.

Lazio se v premiérovém startu v novém ročníku chtělo ukázat a trenér Simone Inzaghi k tomu vybral hráče jako Immobile, Correa, Acerbi nebo Alberto s Milinkovićem-Savićem. Domácí trenér Di Francesco vsadil na mladíčka Sottila a opory jako Pedro, Simeone, Rog nebo Nández. Přesto pro domácí začalo utkání tím nejhorším možným způsobem - velmi rychlou inkasovanou brankou.

Lazio začalo od prvních minut aktivně napadat svého soka a to se mu vyplatilo už ve 4. minutě. Dva krajní bekové, Adam Marušić a Manuel Lazzari, zcela vyšachovali obranu sardinského celku. Marušić obešel dva protihráče a nahrál před bránu na zadní tyč, kde se objevil úplně volný Manuel Lazzari. Někdejší hráč Spalu měl před sebou jednoduchý úkon a zvládl ho.

Lazio o několik momentů později zahrávalo rohový kop a Luis Alberto jej šikovně posadil na hlavu vysokého Srba Milinkoviće-Saviće. Jeho hlavička ale skončila těsně nad břevnem. Cagliari se v podstatě vůbec nedostávalo k nějaké ofenzivní akci, zato Lazio jich mělo v zásobě několik. Z pravé strany se pokusil nacentrovat do vápna Lazzari, který na středu našel Immobileho. Nejlepší kanonýr minulé sezony zastříhal nohama, leč jeho nůžky poslaly míč nad Cragnovu branku.

Cagliari se pokoušelo o průniky po stranách a zejména kmenový hráč Fiorentiny Sottil dělal obraně Biancocelesti pořádné problémy. Finální nahrávka mu ale nevyšla ani jednou. Po půlhodině hry se Ciro Immobile po dlouhém nákopu dopředu dostal ve vápně úplně sám k zakončení. Brankář Alessio Cragno se ale blýskl parádním zákrokem.

První větší šanci Cagliari jsme viděli vlastně až na samém konci první půle a měla ji na starosti desítka - Brazilec Pedro. Z přímého volného kopu ale vypálil jen metr nad bránu. Celkově Di Francescovi svěřenci vystřelili na bránu za první půli jen jednou. Mnohem lépe však vešli do druhé půle.

Útočný klenot domácích Pedro měl na starosti rychlou akci, kterou dokonce zakončil tvrdou ranou. Brankář Strakosha nicméně míč vyrazil před sebe, kde stál Giovanni Simeone. Toho by táta asi dost seřval, kdyby viděl jeho zakončení. Mladý útočník totiž netrefil prázdnou bránu!

Tempo utkání se po poločasové přestávce příjemně zrychlilo, leč Římané bránili velmi pozorně. Po centru od beka Lykogiannise se ve vápně natahovali Nández a Simeone, jenže nakonec nedosáhl ani jeden z nich. A Lazio trestalo. Rychlý brejk táhl po straně Marušić, který se zbavil soupeřů před sebou a naservíroval míč Cirovi Immobilemu. Pro něj už zakončení volejem nebylo problémem - 2:0. Na nějaký zvrat už Cagliari nemělo čas ani sílu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele