38. kolo
22.05.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Janova (© AFP)

Cagliari po sedmi zápasech bez porážky prohrálo s Janovem

Cagliari po sedmi zápasech bez porážky musí vstřebat hořkou pilulku, protože doma nestačilo na Janov. Hrdinou hostujícího celku se stal kanonýr Šomurodov. V závěru dostal červenou kartu hostující záložník Behrami, ale Cagliari z krátké početní výhody nedokázalo nic vytěžit.

První velkou šanci měl už ve čtvrté minutě domácí útočník João Pedro, jenže po skvělém centru ze strany hlavou orazítkoval pouze tyč! Se svou trochou do mlýna přispěl belgický záložník Nainggolan, jenže pálil těsně vedle tyče. A pak domácí fanoušci museli zažít velký šok.

Po patnácti minutách totiž mladíček Robella vyslal ze středu hřiště do úniku útočníka Eldora Šomurodova, kterého nestíhal ani obránce Klavan. Situaci nezachránil ani domácí brankář Cragno, který na přesný lob nestačil. Cagliari toho směrem dopředu v první půli moc neukázalo. Po půlhodině hry se do šance procpal Alberto Cerri, který zhruba z patnácti metrů branku gólmana Paleariho přestřelil.

První poločas zakončila spolupráce Zappacosty se Strootmanem, jež skončila tvrdou ranou záložníka hostí mimo bránu. Hostující celek několikrát střídal a do šance se dostali Behrami s Kallonem. Šomurodov mohl vstřelit pět minut po změně stran další gól, jenže jeho šance zhatil domácí brankář Cragno.

Po hodině hry se do brejku dostal mladík Kallon, jenže narazil na skvělého brankáře Cragna. Kallon představoval velké oživení pro celý janovský tým, jenže buď ho vychytal brankář Cragno, nebo ztroskotal na nepřesnosti. V 75. minutě se Kallon opět dostal do šance, ale byl mu máván ofsajd. Situaci z pohledu Janova mírně zkomplikoval Valon Behrami, který se nechal sedm minut před koncem vykartovat. Janov už si zbytek zápasu pohlídal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
dominicc

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele