27. kolo
14.03.2021 12:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Mattias Svanberg (© AFP)

Boloňa se přiblížila Sampdorii na pouhý bod

Fotbalisté Boloni zvítězili nad Sampdorií 3:1 a v tabulce na ní ztrácejí už jen jeden bod. Výhra domácího celku byla naprosto zasloužená a dokonce mohla být i vyšším rozdílem, ale nakonec se prosadili "jen" Barrow, Svanberg a Soriano. Čestný úspěch Námořníků měl na svědomí veterán Quagliarella.

Domácí přitom nezačali nejlépe a už ve 4. minutě nabídli Námořníkům obrovskou možnost jít do vedení. Po hrubce v defenzívě zakončoval do tyče Thorsby a Siniša Mihajlović si mohl na lavičce Rossoblu zhluboka vydechnout. I v další příležitosti byli hosté a střelu Damsgaarda musel vytěsnit Skorupski. Sampdoria své šance nevyužila a Boloňa to ve 28. minutě potrestala. Palaciův lehký centr dopadl na hlavu Musy Barrowa a Audero se natahoval marně.

Sampdoria se dokázala vzpamatovat a o devět minut později se prosadila také. Augellův centr na malé vápno dopadl přesně k nohám Fabia Quagliarelly a tomu stačilo jen nastavit kopačku. Ani stav 1:1 nevydržel dlouho. Ještě do poločasu si domácí vzali vedení zpátky, když Mattias Svanberg z hranice šestnáctky parádně trefil balón pod břevno a Audero znovu nedokázal reagovat. Boloňa si odnesla do šaten jednobrankový náskok, ovšem hosté se nehodlali jen tak vzdát.

Rossoblu si po hodině hry vytvořili čistou gólovku, ale dvoubrankový rozdíl odmítl brankář Audero. Ten vychytal Svanberga i bezprostřední dorážku Skov Olsena. Boloňa nakonec nemusela těchto šancí litovat, protože v 70. minutě vyslal kolmici Svanberg a Roberto Soriano zkušené přízemní střelou zvýšil na 3:1.

Boloňa se vzápětí utrhla ze řetězu a před Auderem bylo pořádně živo. Ještě výraznější náskok mohli zařídit Svanberg i Sansone, ale ani jeden z nich v tutovce neuspěl. Sampdoria nakonec žádnou další branku neinkasovala a protože sama se prosadit nedokázala, prohrála celkovým skóre 1:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele