5. kolo
24.10.2020 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Atalanta v lize podruhé prohrála, všechny body veze z Bergama Sampdoria

Poměrně velké překvapení se v sobotu zrodilo v Bergamu na stadionu Atleti Azzurri. Orobici po kanonádě v Lize mistrů nečekaně prohráli se Sampdorií 1:3. Zkázu Atalanty řídil český záložník Jakub Jankto, který zaznamenal jednu přihrávku a jednu vstřelenou branku. Po jeho akci se také kopala penalta, kterou ale Fabio Quagliarella neproměnil.

Atalanta si v týdnu připsala vysokou výhru v Lize mistrů na hřišti dánského Midtjylandu, ale v domácí soutěži podruhé za sebou zkolabovala. Před týdnem dostala nasekáno v Neapoli a teď její stadion "vyplenila" Sampdoria.

Nemuselo k tomu dojít. Atalanta měla první loženku zápasu, ale Gómez jí poslal vedle branky. O pět minut později předvedli útočnou akci i hosté a Fabio Quagliarella nejprve zamotal Palomina a pak tvrdou ranou pod břevno rozvlnil síť. Vedení Námořníků bylo překvapivé a Atalanta chtěla co nejdříve reagovat. Vytvořila si šance, ale ty postupně selhávaly. Iličić nejprve donutil k zákroku Audera a v další možnosti minul. Místy měla Atalanta až drtivou převahu, ale po půlhodině hry se za její obranou zjevil Tonelli a bylo velkým štěstím, že domácí neprohrávali už o dva góly.

Sampdoria hrála chytře, dokázala vzdorovat náporu Orobici a sama podnikala nebezpečné brejky. Po jednom z nich střílel Jankto a protože Mojica zahrál ve vápně rukou, byla z toho penalta. Fabio Quagliarella měl na kopačce druhý gól, ale Sportiello směr jeho střely vystihl a udržel Atalantu ve hře.

V podobném duchu se nesla i druhá půle. Atalanta měla převahu a Sampdoria byla nebezpečnější respektive údernější. V 52. minutě vykouzlil parádní centr za obranu Jakub Jankto a Morten Thorsby zvýšil už na 2:0. Atalanta se sice nevzdávala, ovšem proti skvěle bránící Dorii to měla složité. Čtvrthodinu před koncem byl ve vápně stažen Zapata a sudí nařídil pokutový kop, který sám postižený proměnil. Atalanta se tak vrátila do hry o body a závěrečná fáze zápasu slibovala velké drama.

Domácí si vytvořili tlak, jenomže do větší šance už se nedostali. V nastavení zužitkoval brejkovou situaci český záložník Jakub Jankto, i když absolutorium zaslouží i Keita Baldé, který celou situaci českému záložníkovi připravil. Sampdoria zvítězila v Bergamu 3:1 a potvrdila, že se zlepšuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,5+

Reagovat
smazaný uživatel

Pane, palec nahoru . Pěkně jsi s tím vyjebal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele