22. kolo
14.02.2021 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Jordan Veretout (© AFP)

AS Řím nasázel jindy bezvadnému Mussovi tři branky

Římané si bez větších potíží poradili s obranou Udinese a nasázeli jí tři regulérní branky. Mezi muže, kteří překonali jindy sebevědomého brankáře Mussa, patřili Pedro s Veretoutem, která si připsal branky dvě.

Domácí Vlci si jen těžko mohli přát lepší start do utkání. Už v páté minutě se totiž poprvé prosadili. Na pravou stranu hřiště dostal míč Gianluca Mancini, který si balon zasekl a následně odcentroval na zadní tyčku přesně na hlavu francouzského záložníka Jordana Veretouta. Ten si naskočil nejlépe ze všech a Musso zůstal přikován k zemi neschopen jakékoli reakce - 1:0 pro AS.

O pár minut později pálil Pellegrini jen do středu brány a už se na Mussovu bránu řítil další atak. Vedl ho Mchitarjan, který dokázal i zakončit, než byl brankářem Mussem faulován. Sudí po konzultaci s videorozhodčím rozhodl o penaltě a tu úspěšně proměnil Jordan Veretout. Druhý gól v utkání a AS mohlo hrát v mnohem větším klidu.

Právě přes Veretouta pokračovala další akce ve 29. minutě, kterou po krásné nahrávce pod sebe proměnil ve třetí branku Lorenzo Pellegrini. Jenže tato trefa uznána nebyla a to proto, že na samém začátku akce Mchitarjan fauloval. Druhá půle pokračovala v podobném tempu, i když je nutné říct, že Udinese se dopředu hnalo častěji.

Po ráně Rodriga De Paula z volného přímého kopu se musel domácí brankář Pau López hodně otáčet, aby jeho ránu dostatečně včas vyrazil. O chvíli později dostal dost volného prostoru Leonardo Spinazzola, jehož centr ale ani Pellegrini do brány nedostal. Dvacet minut před koncem uháněl po Cristanteho chybě na bránu Lópeze Deulofeu, jenže López se blýskl nádherným zákrokem a rukou mu míč pod nohama vyrazil.

Přeci jen padla na Olimpicu ještě jedna branka. Na svědomí ji měl střídající Pedro, který byl ve správný čas na správném místě. Džeko u vápna nezpracoval míč ideálně, tím ale vytvořil prostor právě pro Pedra a vracející se veterán dal Udinese svůj druhý gól v této sezoně.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
scr

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele