12. kolo
17.12.2020 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

Krize Turína pokračuje, v Římě dostal tři branky

Římané si nakonec snadno poradili s Turínem, byť po změně stran přestali hrát s takovou naléhavostí a aktivitou. V domácím týmu se branek dočkali Mchitarjan, Veretout a Pellegrini, zatímco Turín snižoval díky Belottimu.

Před zápasem probleskly ve zprávách zvěsti o tom, že trenér Giampaolo hraje v tomto utkání o svůj džob. A rozhodně mu nebylo co závidět. Domácí Vlci se totiž po posledním ligovém utkání ocitli ve skvělé formě a hodlali to dnes ukázat taky proti pozměněnému Turínu. Ten má naopak nejhorší obranu ligy a ani dnes si tyhle statistiky moc nevylepšil

Zmar Turína odstartoval mladíček Wilfried Singo. Ten totiž v rozmezí osmi minut dostal dvě žluté karty, takže už po patnácti minutách zamířil opět do šaten. Býky čekalo oslabení trvající téměř 75 minut! Logicky se proto stáhli před vlastní šestnáctku a uzavřeli prostor před náhradním brankářem Vanjou Milinkovićem-Savićem.

Na Vlky to chvíli působilo, protože jim trvalo, než se dostali za obranný val a našli cestu k zakončení. Povedlo se jim to až ve 27. minutě. To si obránce Mancini připravil míč ke střele a sledoval, jak turínským brankářem vyraženou střelu dostal pod kontrolu Henrik Mchitarjan. Následně zamířil k levé tyči a s její pomocí překonal pozdě zasahujícího brankáře - 1:0.

Obě jedenáctky pokračovaly v docela agresivní hře a často dostupovaly soupeřovy atakující hráče za hranou pravidel. Jedna taková šance se hostům nevyplatila ve 42. minutě. To totiž Andrea Belotti poslal krátkou malou domů zpět na brankáře a za míčem se vydal Edin Džeko. Toho doběhl Bremer na hraně vápna a lehce jej fauloval. Takže sudí Abisso pískal penaltu. K ní se postavil opět Jordan Veretout a ani tentokrát se nemýlil!

Ve druhé půli se na první šanci čekalo poměrně dlouho. Až do 64. minuty. V ní najednou zničehonic sebral míč Edera a napálil jej krásnou ranou přímo do břevna! Domácí celek měl obrovské štěstí, že se míč odrazil od břevna z brány ven.

Opět platilo světoznámé pořekadlo, protože o pouhé čtyři minuty později AS skórovalo. Centr od Pedra převzal ve vápně Mayoral a přiťukl jej Lorenzu Pellegrinimu. Ten obešel prvního obránce a nechytatelně zavěsil! Nebylo to ale všechno, protože AS si ve zbytku utkání neodpustilo laxní nahrávky a taky jednu chybu v obraně. Stopeři AS se totiž nedomluvili s Lópezem, kdo míč sebere nebo odkopne, takže Andrea Belotti měl šanci získat další zářez na pažbě!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele