8. kolo
22.11.2020 15:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

AS Řím pokračuje v jízdě. Parmě nasázel tři branky za poločas

AS Řím si celkem snadno poradil s bezzubou Parmou, od níž domácí právem čekali mnohem víc. Nakonec z toho byla celkem jednoznačná výhra Vlků, pod níž se jednou brankou podepsal Mayoral a dvěma zásahy také Henrik Mchitarjan.

Římany stále trápí rozsáhlá marodka a mnoho jejích hráčů se potýká s nákazou koronavirem. Takže trenér Fonseca byl nucen trochu šachovat se sestavou. Do hry se dostali i Cristante, Villar nebo Mayoral. První šanci měl ale na svědomí někdo jiný. Jordan Veretout se dostal na pravé straně vápna k míči zcela nekrytý, jenže z úhlu pálil jen do brankáře Sepeho.

Na gól ale fotbaloví nadšenci u televizí či tabletů nečekali dlouho. Ve 28. minutě totiž stále lepšící se Spinazzola vymyslel krásnou průnikovou nahrávku na Borju Mayorala, který si sám před Sepem poradil a poslal míč k tyči. Římané nedali Parmě moc šancí na vzpamatování se, protože jen o čtyři minuty přidali další trefu.

A byl to výtečný moment. Útok AS tažený Villarem nedopadl dobře, ale sudí faul nepískal. Takže se k míči jako první dostal agilní Henrik Mchitarjan, který nad ničím moc nepřemýšlel, práskl do míče a krásnou trajektorií jej poslal z pětadvaceti metrů pod víko!

Obrana Ducali dnes nefungovala tak svědomitě, čehož Giallorossi využili do poločasu ještě jednou. Krátkou nahrávku po straně dostihl Karsdorp a po rychlém sprintu poslal krásný pas na zadní tyč. Tam viděl nabíhajícího Mchitarjana, který snadno doklepl míč do sítě - 3:0 pro Římany.

No a bylo v podstatě hotovo. Druhá půle už gól nenabídla, třebaže šancí měli Vlci několik. Deset minut před koncem utkání nahrál Karsdorp Pedrovi, který přenechal balon doleva na volného beka Leonarda Spinazzolu. Ten hned pálil, jenže trefil jen břevno!

Parma se směrem dopředu trápila a její obvyklé rychlé brejky dnes úspěch neslavily. Brankář Sepe několikrát dirigoval svoji obranu, kterou AS i přes několikeré střídání zatěžovalo poměrně dostatečně. Jedinou šancí Parmy byla rána Karamoha, kterou ale Mirante kryl bez problémů. AS pokračuje v sérii výher, Parma v sérii ztrát.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele