2. kolo
27.09.2020 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Jordan Veretout (© AFP)

AS Řím remizoval s oslabeným Juventusem

Juventus v duelu s AS Řím nezahrál úplně podle představ, ale i to mu stačilo k bodu. Římané totiž nedokázali proměnit své šance, což kádr jako Juventus prostě nepromíjí.

Zápasy mezi Juventusem a AS Řím jsou často ostře sledovanou událostí, při níž si ani jeden z obou táborů nic nedaruje. Zvlášť na prastarém Stadio Olimpico má tenhle duel obrovský náboj a i dnes se bylo na co těšit. Pirlem renovovaný Juventus v prvním kole jasně přesvědčil a ukázal nebojácnost, organizovanost i vysokou kvalitu. Římané na první kolo taky nezapomenou.

Základní jedenáctku trenér Fonseca kupodivu oznámil už při tiskové konferenci a do puntíku ji dodržel. Hlavní postavou jeho útoku byl Edin Džeko, který měl původně hrát právě v dresu Bianconeri. Vepředu se opíral o dvojici "seniorů", zatímco obrana se skládala ze tří mladíčků. Ale Giallorossi přeci jen doufali v překvapení. Koneckonců, právě dnes slavil čtyřiačtyřicáté narozeniny mýtus zvaný Totti.

V hledišti nechyběly persony jako Roberto Mancini nebo noví majitelé AS, otec a syn Friedkinové. Na trávník vyběhli taky dva debutanti. Do Turína se vrátil Álvaro Morata, který po dvou trénincích s týmem dostal důvěru trenéra Pirla, zatímco do obrany AS se postavil Marash Kumbulla.

Ten má na Juventus dobré vzpomínky a dnes si je chtěl ještě vylepšit. Pomoct mu k tomu mohl Henrik Mchitarjan, který se ve 13. minutě se štěstím dostal přes Bonucciho a pálil, jenže trefil nepochopitelně jen padajícího brankáře Juve.

Juventus se snažil udržet soupeře na jeho polovině a kontrolovat hru, což se mu místy dařilo. Především pravá strana, po níž se pohybovali Kulusevski s Danilem několikrát předvedla solidní veletoč. Obrana AS ale držela. Na větší šanci ale fanoušci čekali až do 31. minuty. Po rychlém přechodu AS do útoku se k odraženému míči dostal Jordan Veretout a trefil ruku Rabiota. Sudí neměl na výběr a pískal penaltu. K ní se postavil právě častý exekutor pokutových kopů a i když si polský brankář Staré dámy na míč sáhl, vytěsnit jej nedokázal.

První větší šanci Juventusu si pro sebe ukradl Ramsey, který se dostal na přední tyč a pokusil se zblízka hlavičkovat ostrý centr. Jenže v pádu zakončoval těsně vedle tyče. I Stará dáma se nakonec dočkala penalty a ani v tomhle případě nebylo co řešit. Lorenzo Pellegrini při obranném zákroku jasně zahrál rukou a Cristiano Ronaldo si mohl připsat další suverénní zásah.

Jenže to nebylo všechno. Giallorossi podnikli prakticky ihned po rozehrání protiútok, který táhl Henrik Mchitarjan. V přečíslení tří na jednoho snadno předal míč na střed vápna Jordanu Veretoutovi, který dokázal propálit brankáře Szczęsnyho - 2:1.

Druhý poločas už Římanům tak moc nevycházel. Edin Džeko, hlavní ofenzivní zbraň a snad jediný hráč s jistým místem v základu, pálil jednu šanci za druhou. Po rychlé akci AS dostal se štěstím míč a z obránců Juve udělal kužely. Jenže pak napálil jen tyč! Na opačné straně se po Moratově přihrávce dostal do zakončení Cristiano Ronaldo, jenže jeho dělovku brankář Mirante stačil ukrýt do rukavic.

Po hodině hry dostal za zákrok na Mchitarjana druhou žlutou kartu Rabiot a musel pod sprchy. O pár minut později se do další šance procpal Džeko, jenže vypadal, že je myšlenkami úplně jinde. Po skvělé nahrávce ze strany od Santona totiž pálil jen do středu. A Juventus trestal. Neproměňování šancí spolu se střídáním Bruna Perese přišlo AS draho.

Brazilský obránce totiž po pouhé minutě na hřišti neuhlídal Cristiana Ronalda, jehož ve vápně našel Danilo a portugalský fenomén hlavou skóroval! Římané hráli paradoxně lépe proti jedenácti, takže dělba bodů byla nevyhnutelná.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zase neděle v noci

Reagovat
Largo

To Italove udelali proto, ze je u nas v pondeli svatek

Reagovat
smazaný uživatel

V čem je problém? Máš ve 21:00 večerku?

Reagovat
Pharrell

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele