17. kolo
10.01.2021 12:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

Inter obrat nedokonal, s AS v Římě jen remizoval

Další bitva dvou velikánů italské kopané skončila dělbou bodů. Římané doma s Interem remizovali po hodně atraktivním průběhu. Sice brzy vedli, ale v klasicky horším druhém poločase dostali od Nerazzurri dvě branky. Nakonec jim ale obránce Mancini zajistil aspoň bod.

Inter je považován za největšího favorita na mistrovské scudetto, což dnes hodlal ukázat také v přímé konfrontaci s dalším velkým týmem Serie A. Zápasy AS Řím a Interu jsou tradičně elektrizující, nabité emocemi, góly a legendárními hráči. Dnes se proti sobě postavili mimo jiné střelci Lukaku s Džekem či ofenzivní beci Hakimi se Spinazzolou, jejichž duely slibovaly hodně atraktivní chvíle.

Od prvních momentů bylo jasné, že tohle bude velká bitva. Že ani jeden ze soupeřů tomu druhému nic nedaruje. Boj ve středu pole mezi Veretoutem s Villarem a Barellou s Vidalem byl poznávacím znamením prvních momentů hry. Do šance se jako první dostal Lautaro Martínez, jedno z populárních útočných tykadel. Toho po nákopu z hloubi pole marně stíhal stoper Mancini, Martínez ale odmítl jít k zemi a tvrdou ranou na bližší tyč vyzkoušel Lópezovu pozornost.

O pouhou minutu později mohl jít favorit zápasu do vedení. Po rohovém kopu sice nikdo nezakončil, ale míč se ve vzduchu dostal k Lukakuovi, který zblízka zakončoval. Obrana AS sice doufala v ofsajd, ale ten se nepískal, takže do akce musel bleskurychle López. Svou roli zvládl výtečně a rukou míč vyrazil mimo!

Nedáš-dostaneš. Opět platilo oblíbené pořekadlo, které tentokrát do praxe uvedli domácí. Barella byl Veretoutem obrán o míč kousek od půlící čáry, míč se přes Henrika Mchitarjana dostal k Lorenzu Pellegrinimu a římský odchovanec s vydatnou pomocí Bastoniho teče ranou k tyči překonal stojícího Handanoviče - 1:0.

O pár minut později mohli Vlci navýšit svůj náskok, když hlavička Džeka skončila po odražení obrany za vápnem. Tam si seběhl Jordan Veretout a krásnou dělovkou z první prověřil Samira Handanoviče! Pět minut před koncem napínavé první půle se sice hosté dočkali vyrovnání, ale jejich radost trvala jen pár vteřin. Po Lukakuově hlavičce totiž Martínez vybíhal z ofsajdu, takže jeho trefa nemohla platit.

Platit mohla šance Lukakua ze 48. minuty, jenže to by belgický snajpr musel mířit trochu lépe než jen do tyče. Po další jeho akci se Martínez sice dostal k míči uvnitř vápna, jenže pálil jen do brankáře Paua Lópeze. Přesto se Interu zvýšená aktivita vyplatila. V 56. minutě totiž po rohovém kopu vystoupal ze všech nejvýš obránce Milan Škriniar a přesnou hlavičkou překonal obranu Giallorossi - 1:0.

A to nebylo všechno. Druhé poločasy Římanům obecně vůbec nevycházejí, což o pouhých pět minut později potvrdil Achraf Hakimi. Mladý bek využil obrovského okna v obraně AS, připravil si na kraji vápna míč ke střele a obstřelil vše před sebou - 2:1.

Římané ale nehodlali s favoritem doma prohrát a vrhli se do útoku. Cristante však pálil vedle, Mancini po chvíli také. Minutu poté ale byl ve správné chvíli na správném místě. Gonzalo Villar vymyslel krásný pas do vápna, na nějž si naskočil právě mladý obránce a přesnou hlavičkou k tyči srovnal na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
Houfi

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
scr

1:0 Miki

Reagovat
Votas

Boha, proč se to nehraje večer?

Reagovat
Votas

jo, už to vidím...šlágru Spezia-Sampdoria by bylo těžký konkurovat (vtip, chápu, že je to asi kvůli číňanům nebo něčemu podobnýmu).

Reagovat
Largo

Inter favorit, tipuju 1:2, byt prani 2:0.

Reagovat
Johny1993

Podle mě se rozdělí body, takež tipuju 1:1 nebo 2:2 výsledek

Reagovat
Pharrell

1:1/1:2 neprohra Interu

Reagovat
HugoBoss27

3:1 Dzeko Dzeko Veretout/Handanovic

Reagovat
Pharrell

Podle mě Inter M. opravdu neprohraje

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

žltá Lukaku.? Smaling zoťalsám seba nemehlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele