20. kolo
31.01.2021 20:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

AS Řím zatížil obranu Hellasu třemi góly

Římané odpověděli na zisk svých konkurentů v boji o umístění v elitní čtyřce tím nejlepším možným způsobem. Dosud sebevědomou obranu Hellasu dokázali otevřít třikrát a jediná branka celku z Verony je o radost obrat nemohla.

Římané měli s Hellasem nevyřízené účty a dnes večer je doma chtěli náležitě srovnat. Po turbulentních dnech spojených také s Edinem Džekem Vlci hodlali ukázat, že jsou kompaktní parta a že umí rozklíčovat i zámek druhé nejlepší obrany Serie A. Dnes to tak ale rozhodně nevypadalo. Hellas jako by zapomněl na výkon proti Neapoli - dnes byl špatný na obou stranách hřiště.

Utkání se pro Vlky nevyvíjelo úplně slibně, protože už po pár minutách musel ze hry Chris Smalling. Navíc dostal o chvíli později žlutou kartu kapitán Lorenzo Pellegrini, který tak nebude k dispozici pro veledůležitý střet s Juventusem. Byl to ale právě on, kdo ve 20. minutě zahájil smrtící devítiminutovku AS.

Nejprve se po jeho zdánlivě přetaženém centru pověsil do vzduchu obránce Mancini a hlavičkou poslal míč i přes skrumáž hráčů k tyči. Po dvou minutách si na dlouhý pas za obranu nabíhal Borja Mayoral. Obešel sice brankáře Silvestriho, ale na zakončení už to nebylo. Tak radši nahrál před vápno Henriku Mchitarjanovi, který perfektní střelou propálil obranu i s brankářem Silvestrim - 2:0.

Obrana Hellasu, jindy tak pevná, byla zralá na ručník. Tím spíš ve 29. minutě, v níž se po další akci AS dostal k míči Pellegrini. Vší silou napálil míč na Silvestriho a ten jej jen vyrazil před sebe. Tam si ofsajd pohlídal ve formě hrající Borja Mayoral a vstřelil svou šestou branku v Serii A.

Do druhé půle už naskočil aktuálně nejrychlejší hráč ligy, Kevin Lasagna. První šanci však měli opět domácí. Pellegrini táhl rychlý kontr do otevřené obrany, vybral si nabíhajícího Spinazzolu a smutně sledoval, jak rychlý bek pálí slabě jen do nohou brankáře Silvestriho. Giallorossi opět trochu polevili, jak už to mají ve zvyku a Hellas trestal. Ve spolupráci dvou střídajících hráčů našel centrující Bessa krásným pasem mladíčka Colleyho, který zcela nehlídaný na zadní tyči hlavičkoval přesně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele