37. kolo
16.05.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Gianluigi Donnarumma (© AFP)

AC Milán neproměnil mečbol na Ligu mistrů a výrazně si postup zkomplikoval

Triumfy z Turína jsou zapomenuty a návrat Milána do Ligy mistrů utrpěl vážné trhliny. Rossoneri byli doma opět bezzubí a s Cagliari vyšli střelecky naprázdno. Aby se AC kvalifikovalo do milionářské soutěže, bude muset s největší pravděpodobností vyhrát na hřišti silné Atalanty.

Milánští fanoušci už se možná opájeli návratem do prestižní klubové soutěže, ale nyní vypadá všechno zase jinak. Přitom stačilo "málo" - porazit už zachráněné Cagliari. Hosté byli jistotou setrvání v nejvyšší soutěži nabuzeni a z města módy chtěli přivézt body.

AC Milán byl od začátku hodně nervózní a v prvním poločase se omezil jen na nevýrazné střely Rebiće a Saelemaekerse. Proti Belgičanovi musel zasahovat Cragno. Neujala se ani dělovka Rebiće z 31. minuty a to bylo v podání Rossoneri všechno. Cagliari šanci nemělo, ale působilo mnohem jistějším dojmem.

Sardiňané vycenily zuby až po přestávce a jen díky skvělým zákrokům Donnarummy nevedli. V 54. minutě hlavičkoval po centru Pedra Pavoletti a milánský brankář předvedl na brankové čáře pohotový zákrok. Ze vzduchu hrozilo domácím velké nebezpečí, Godín takto nejprve hlavičkoval vedle a v 64. minutě mu sebral jistý gól reflexivní zákrok Donnarummy.

Milán byl jako ve většině zápasů na San Siru totálně bezzubý. Do koncovek se jakžtakž tlačil střídající Castillejo, ale ani on Rossoneri z průšvihu nevytáhl. Remíza 0:0 je velkým hazardem, který se už v příštím kole nemusí vůbec vyplatit. AC Milán totiž bude muset s největší pravděpodobností vyhrát na hřišti silné Atalanty Bergamo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
dominicc

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele