13. kolo
24.11.2019 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sampdoria otočila utkání proti oslabeným Zebrám

Sampdoria doma dokázala otočit utkání proti Udinese a děkovat za to může vyloučenému Jajalovi. Ačkoli před vlastními fanoušky prohrávala po brance Nestorovskiho, góly Gabbiadiniho s Ramírezem znamenaly obrat.

Trenér Ranieri potřeboval nutně bodovat, protože situace jeho týmu stále nebyla příznivá. K tomu dnes využil služeb veterána Quagliarelly, který zůstává oproti minulému ročníku hodně daleko za očekáváním. Dnes měl speciální motivaci, protože narazil na svého bývalého zaměstnavatele. Udinese teď má nové hrdiny a mezi ně se zcela jistě počítají De Paul nebo Lasagna s Mussem.

Hosté se do utkání vřítili hodně zhurta. Už ve třetí minutě se totiž míč dostal k Iljovi Nestorovskimu, který hlavičkou na zadní tyči usměrnil parádní centr do sítě. Sektor hostí jásal, ale jeho radost měla jepičí život. VAR totiž postřehl ofsajd střelce branky a gól odvolal. Ani Sampdoria neměla v plánu jen bránit, přece jen jí šlo o hodně. Ve dvanácti minutách měla i dost smůly, protože Gastón Ramírez hlavou trefil jen tyč.

Ilja Nestorovski se však přeci jen spravedlnosti dočkal a s ním i celé Udinese. Ve 29. minutě totiž sebevědomě postupoval k vápnu Dorie a nikdo z jejích obránců ho nedokázal zastavit. Nestorovski si počkal a v pravou chvíli vypustil ránu k tyči, na kterou Audero nedosáhl - 1:0.

Domácí měli dneska také kupu smůly, protože v rozmezí šesti minut se jim zranili Depaoli a Bertolacci. Sudí nastavil pět minut a v té páté se Doria dočkala faulu u vápna, takže se konal ještě volný přímý kop. A to pro ni bylo výborné, protože si ho vzal na starost Manolo Gabbiadini a krásnou ranou srovnal na 1:1.

Udinese čekal náročný druhý poločas a to především proto, že v 51. minutě po zcela zbytečném zákroku dostal druhou žlutou kartu Mato Jajalo. A domácí hráči velmi rychle využili své výhody. Dvacet minut před koncem totiž byl Fabio Quagliarella faulován ve vápně a sudí po konzultaci s kolegou od videa nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil Gastón Ramírez a zajistil Sampdorii velmi cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele