15. kolo
08.12.2019 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Parma se vrací z Marassi se třemi body, Sampdorii udolala 1:0

Před týdnem Parma doma tři body ztratila, teď je získává po výhře v Janově zpět. Vyrovnané utkání se Sampdorií rozhodl jediný moment z 21. minuty, ve kterém na přední tyči úspěšně hlavičkoval Juraj Kucka.

Sampdoria se pod vedením Claudia Ranieriho zlepšuje, nicméně v minulém kole také nedosáhla na body, přestože na Sardinii vedla o dvě branky. S Parmou chtěla za každou cenu zvítězit, ale přelstít její defenzívu se nakonec ani jednou nepodařilo.

Ve 21. minutě Parma rozehrávala rohový kop na přední tyč, kde stál připravený Juraj Kucka a ze vzduchu vstřelil první a zároveň poslední gól v utkání. Sampdoria pak sice zvýšila aktivitu, ale směrem dopředu se jí vůbec nedařilo. Až na samotném sklonku první půle vypálil jedovatou ránu Ronaldo Vieira, ale Sepe šel rychle na zem a nebezpečný pokus vyrazil. Podobně si vedl už na začátku druhého poločasu Audero, který pro změnu vytěsnil Gervinhovu střelu z úhlu.

V 56. minutě hlavičkoval od země mimo branku Gastón Ramírez a Manolo Gabbiadini o chvíli později orazítkoval z volného přímého kopu břevno. Sampdoria měla velkou smůlu a tu vůbec největší si vybrala čtvrthodinu před koncem. Po faulu na Quagliarellu kopala pokutový kop, ale sám postižený střelou Sepeho nepřekonal. Brankář Parmy penaltu vyrazil a i když se Quagliarella prosadil z dorážky po Janktově přihrávce, branka kvůli ofsajdu neplatila.

Luigi Sepe držel naděje Parmy na vítězství nad vodou. Další perfektní zákrok předvedl po střele Omara Colleyho a Sampdoria ne a ne vyrovnat. Nepodařilo se to ani během šestiminutového nastavení, takže Parma nakonec nejtěsnější vedení uhájila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kucooo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele