36. kolo
26.07.2020 21:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus obhájil titul, Sampdorii porazil 2:0

Druhý "mečbol" už Juventus využil a po výhře nad Sampdorií si zajistil už devátý titul v řadě. Stará dáma má na čele sedmibodový náskok, o který dvě kola před koncem nemůže přijít. Góly Juve obstarali Cristiano Ronaldo a Federico Bernardeschi. Hvězdný Portugalec přitom v závěru neproměnil pokutový kop.

Je rozhodnuto. Juventus už další překvapení nedopustil a se Sampdorií si poradil. Hosté začali v Allianz Stadium s respektem a Juventus udával tempo. Po dvaceti minutách odcentroval Matuidi a Cristiano Ronaldo mohl hlavičkou otevřít skóre, ovšem Audero na brankové čáře fantasticky zasáhl. Průběh prvního poločasu poznamenalo hned trojí střídání. Juventusu se zranila dvojice Danilo, Dybala, Sampdorii zase Chabot. Juventus dokázal ještě do poločasu udeřit. V nastavení nejprve Bernardeschi překvapivě zakončil volný přímý kop a krátce po něm rozehrál standardku Pjanić a Ronaldo z voleje poslal Juventus do vedení 1:0.

Málokdo pochyboval, že by si Juve nechalo výsledek utéct a znovu neproměnilo mistrovský mečbol. Po změně stran mohl dát definitivní jistotu znovu Cristiano Ronaldo, ale Audero výborně povyběhl a šanci zneškodnil. Až v 67.minutě Audero vyrazil Ronaldovu střelu před sebe a Federico Bernardeschi zvýšil na 2:0.

V 71. minutě se narodila asi největší šance Námořníků. Po centru z pravé strany dobře hlavičkoval Fabio Quagliarella, ještě lepší zákrok ale předvedl Szczesny, který tak odmítl jakékoliv drama. Odmítl ho i hostující Thorsby, který po zákroku na Pjaniće uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Kaňkou na výkonu a výsledku Juventusu bylo nejen zranění Danila s Dybalou, ale také neproměněná penalta Cristiana Ronalda, který se přetahuje o korunu krále střelců s Cirem Immobilem. Ronaldo se v nastavení postavil k penaltovému puntíku, ale balón naneštěstí pro něj skončil na břevně. Následně neproměnil tutovku ani Higuaín a skóre už se nezměnilo. Juventus si po výhře 2:0 zajistil už devátý titul v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Titul!!

Reagovat
Fikus19

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Elmas

gól Dybala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele