2. kolo
01.09.2019 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Cagliari na Inter nestačilo, rozhodli Lukaku a Martínez

Domácí Cagliari srdnatě bojovalo a dokázalo na jeden gól Interu reagovat, jenže kvalita a zkušenost přeci jen rozhodly. Nerazzurri slaví další výhru, pod kterou se podepsali střelci Martí-nez s Lukakuem.

Brankáře Robina Olsena čekal hodně ostrý debut. Na Sardinii zavítal zkušený Seveřan teprve pár dní před zápasem formou hostování a už se proti Interu postavil mezi tři tyče. Trenér Rolando Maran dal důvěru silově založené záloze, do níž se vedle sebe postavili Nández, Rog, Nainggolan a Ionita.

Inter byl jasným favoritem, nejen proto, že na lavičce seděl zkušený a oceňovaný stratég Antonio Conte, ale především díky parádní jízdě, kterou předvedl v prvním kole. Obránci domácího týmu si museli dávat velký pozor zejména na dvojici Lautaro Martínez a Romelu Lukaku.

Zkušený záložník Antonio Candreva si doběhl dlouhý míč a vyslal přízemní centr do vápna. Romelu Lukaku se ke střele nedostal, přestože stál v zajímavé pozici. Víc vidět byl mladý Argentinec Lautaro Martínez. Dral se vpřed, kombinoval se spoluhráči a neustále se snažil napadat. Odměna za to na sebe nenechala dlouho čekat.

Ve 27. minutě po rohovém kopu odcentroval záložník Stefano Sensi přesně mezi dvojici Cerri - Martínez a míč skončil po líznutí tyče v síti. Sudí Fabio Maresca sice nejprve dal na pokyn svého pomezního a gól neuznal pro lehký ofsajd, ale po zhlédnutí videa přeci jen udělal z nuly na straně Interu jedničku.

Ke konci prvního poločasu se hrálo opravdu na dřeň a zejména bojovníci jako Nainggolan nebo Nández s Ionitou soupeři rozdali hodně ran. Pár minut před odchodem do šaten se mohl blýsknout mladý střelec Alberto Cerri, kterého si po zablokované ráně Nainggolana všiml Pedro. Prakticky osamocený Cerri však zamířil nepochopitelně mimo bránu!

Právě místo Cerriho přišel na druhý poločas nejnovější hráč v kabině, Giovanni Simeone. Nebyl to sice syn slavného trenéra Atlética, ale přeci jen se Cagliari prosadilo. V 51. minutě odvedl obrovské penzum práce Nahitan Nández, který přesprintoval soupeře a ještě perfektně odcentroval. Ve vápně našel špatně krytého Joãa Pedra a ten hlavou zaskočil zkamenělého Handanoviče - 1:1.

Zajímavých zákroků začalo ale přibývat na opačné straně. Nejprve Sensi napálil z volného přímého kopu břevno. Stejný hráč pak nasprintoval do otevřeného prostoru a u míče byl dřív než Pisacane. Skvělou otočkou donutil svého soka faulovat a sudí Maresca měl o penaltě jasno. A protože Robin Olsen v souboji s Lukakuem neuspěl, Inter vedl o jednu trefu.

A to mu vydrželo až do konce hodně nervózního utkání. Další gól nevstřelil ani střídající Matteo Politano, který k tomu však měl blízko. Z úhlu po delším sprintu trefil jen skrumáž těl před sebou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 Forza Inter

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 + ninja redka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele