26. kolo
01.03.2020 18:00 CET
3 : 4
(1:2)

Reportáž

Duel o sedmi gólech na Sardinii vyhrál AS Řím

Atraktivní a gólově bohatý program Serie A pokračuje. Sedmi góly se k němu přidalo i utkání na Sardinii, kde se ze tří bodů radoval AS Řím.

Římané potřebovali nutně zvítězit, aby navázali na úspěšné minulé kolo a zvedli si sebevědomí po nepovedeném pohárovém utkání. Trenér Fonseca se musel vypořádat s několika nepříjemnými záležitostmi, mimo jiné s velkou únavou hráčů. I proto dostali od prvních minut šanci Nikola Kalinić s Gonzalem Villarem. Cagliari potřebovalo body ještě víc a z hráčů byla od prvních minut cítit velká chuť ukončit dlouhotrvající trápení.

Šance se ale rodily převážně před velkým vápnem domácích. Turecký talent Cengiz Ünder se po pravém křídle prohnal na hranici pokutového území a jeho zakončení vyrážel brankář Robin Olsen mimo tři tyče. Cagliari je hodně oblíbeným soupeřem Kaliniće, který si v 9. minutě naběhl na parádní nahrávku do vápna. Bez váhání ji zakončil a Olsen měl plné ruce i nohy práce, aby jeho šanci zlikvidoval.

Hosté hráli v prvních minutách prim, jenže neproměňovali své šance. A že jich měli. Po rychlém přechodu do útoku si míč na levačku navedl Cengiz Ünder, ale jeho technická střela skončila na břevně! Od něj se balon odrazil k nohám dobíhajícího útočníka Kaliniće, který kvůli teči obránců poslal míč místo do brány mimo. Směrem dopředu se Cagliari neukazovalo v dobrém světle, ale stačila mu jedna jediná chyba obrany AS.

Vyrobil ji Chris Smalling, který nedostoupil Joãa Pedra. Zkušený útočník si naběhl na krásný pas z hloubi pole a využil toho, že mu Angličan nechal dostatek prostoru. Krásným lobem překvapil nejen obránce Smallinga, ale také brankáře Paua Lópeze - 1:0.

To byl pro hosty šok, který však netrval příliš dlouho. Pouhé dvě minuty. Po rychlé kombinaci přiletěl centr od Kolarova na malé vápno, který domácí obránce Luca Pellegrini netrefil ideálně a vlastně tím jen nabil soupeři. Hodně rychle se zorientoval Nikola Kalinić a vložil hlavu do dráhy letu - 1:1.

Od té chvíli se ataky AS Řím zase staly přesnějšími a nebezpečnějšími. Vlci se vedoucí branky dočkali ještě před koncem první půle. Opět u toho byl arménský génius Henrik Mchitarjan. Ten proskotačil s míčem u nohy do vápna Cagliari, prchl nevýraznému Pellegrinimu a našel na vápně Nikolu Kaliniće. A ten svým šestým gólem do sítě Cagliari poslal Vlky do vedení!

Pět minut po změně stran se do obrovské šance propracoval Cengiz Ünder, jehož rána skončila jen na břevně! Přesto se AS povedlo navýšit své vedení. Rychlé rozehrání Kolarova vyslalo do úniku Justina Kluiverta, který si poradil výborně. Tváří v tvář brankáři Olsenovi se prosadil a AS vedlo o dvě branky.

Netrvalo to ale moc dlouho, protože rychlý brejk Cagliari si vzal pod patronát střídající Gastón Pereiro, jehož rána zaskočila brankáře Lópeze. Na rozdíl dvou branek sice po parádním přímém kopu zvýšil Henrik Mchitarjan, ale poslední slovo mělo Cagliari. Chris Smalling totiž v 88. minutě zahrál rukou a João Pedro snížil na konečných 4:3.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Frantszek

Se tesim jak male decko. 2:3 (2xRadja- 3x dej se vule bozi)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele