7. kolo
06.10.2019 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Římané v dramatické koncovce přišli s Cagliari o dva body

Sudí Davide Massa zřejmě bude v Římě po nejbližší dny hodně nepopulární jméno. Koneckonců, stadion opustil v soukromí až dvě hodiny po skončení zápasu. V jeho průběhu totiž podle domácích několikrát pískal ve sporných situacích jednoznačně ve prospěch hostí, kteří nakonec urvali bod.

Zraněními decimovaný kádr AS Řím začal aktivněji. Domácí Vlci si udržovali jasnou územní převahu a Cagliari na jejich přesnou kombinaci nestačilo. V osmé minutě se urodila první větší šance zápasu, když uvnitř pokutového území udržel míč pod kontrolou Zaniolo a otáčel se s ním čelem k bráně. Jeho tvrdou ránu z otočky však v Římě neoblíbený brankář Robin Olsen parádně vytáhl nad břevno!

O chvíli později byl Olsen opět nucen k rychlému zákroku, když ho tvrdou střelou z dálky prověřil mladík Amadou Diawara. Cagliari se k brankáři Lópezovi téměř nedostávalo. O to větší překvapení se zrodilo ve 24. minutě. Dle názoru sudího Massy zahrál obránce Gianluca Mancini ve vlastním vápně rukou, za což byl odměněn penaltou. K ní se postavil zkušený útočník João Pedro a míč umístil přesně k tyči, třebaže López směr vystihl - 1:0.

Římané se ale nevzdali a ihned se vrhli do dalšího dobývání urputné obrany soupeře. To už musel ze hřiště dnes okopávaný a evidentně zraněný Diawara, jehož místo zaujal Mirko Antonucci. Po třiceti minutách se AS dočkalo, protože rychlý útok zakončoval Justin Kluivert skvělou nahrávkou na nabíhajícího Edina Džeka. Těsně před ním ji ve snaze odklidit balon tečoval do vlastní brány Luca Ceppitelli.

Deset minut před koncem první půle se ozval dnes nepříliš výrazný Edin Džeko, jehož tvrdou ránu Olsen vyrazil na roh. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu, protože střídající talent Antonucci mířil na bližší tyč jen do Robina Olsena. I druhý poločas patřil Vlkům. Kluivert našel tři minuty po změně stran centrem hlavu Zaniola a Olsen měl zase plné ruce práce.

Obléhání brány Cagliari pokračovalo a nutno říct, že obrana Cagliari dnes držela perfektně. Kolarov a po něm i Antonucci napálili ve vápně vždycky obětavé protihráče, zatímco neobsazený Zaniolo zakončoval rohový kop jen těsně vedle tyče. Dvacet minut před koncem utkání zase pálil Edin Džeko jen těsně vedle tyče.

Bosenský kanonýr byl ke konci utkání hodně cítit a další perfektní centr poslal hlavou těsně nad břevno. Největší kontroverze se strhly v 90. minutě. Džeko hlavou posunul míč na nabíhajícího Nikolu Kaliniće, ten lehce odstavil od míče Pisacaneho, který se srazil s vybíhajícím brankářem Olsenem a Kalinić snadno vstřelil svůj první gól v novém dresu. Jenže sudí Massa gól po poradě s videozáznamem branku odvolal, Pisacaneho museli odvézt ze hřiště a Římané přišli o výhru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele