32. kolo
14.04.2019 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Janovské derby ovládla lepší Sampdoria, hosty poškodilo vyloučení

Janov patří Dorii, která se na domácí půdě se soupeřem moc nemazala. Hodně jí pomohlo i vyloučení Biraschiho krátce po změně stran a i díky tomu se mohla radovat po trefách Defrela s Quagliarellou.

Janovské derby možná nepatří mezi ta úplně největší a nesledovanější - a to ani v rámci italské nejvyšší ligy. Ale přesto obsahuje velký náboj a v rámci města dokáže vzbudit hodně emocí. Dnes se o místo na výslunní prali na jedné straně Andersen, Defrel, Linetty nebo Quagliarella, zatímco Grifoni spoléhali na Radua, Rolóna, Pandeva nebo Velosa s Kouamém.

Právě ten už v první minutě uzmul Andersenovi balon těsně za velkým vápnem a jeho následný obstřel proletěl těsně vedle pravé tyče! Úvod to byl přesně takový, jaký od vyhecovaného derby očekáváme - pořádně rychlý. Skvělým první dotykem si míč na opačné straně zpracoval Karol Linetty a proti jeho ráně z velké blízkosti musel Radu vytáhnout prvotřídní zákrok.

Uplynula další minuta a tentokrát už se skóre utkání měnilo. Postaral se o to především Fabio Quagliarella, který se dostal ke sraženému balonu, i když právě tento dotyk ještě zkoumalo video. Zkušený veterán pak dokázal odcentrovat před bránu, kam si naběhl Grégoire Defrel a posunul míč snadno do sítě - 1:0 pro Blucerchiati.

V deváté minutě rozehrála Doria další zajímavý signál, na jehož konci se do míče opřel Ramírez a brankář Radu musel opět zasahovat. Po turbulentním úvodu tempo utkání trochu opadlo a Grifoni začali vyrovnávat hru. Deset minut před koncem první půle Quagliarella po nádherné Praetově přihrávce přehodil Radua, ale jen sledoval, jak se vrátil obránce Biraschi a odklidil míč na poslední chvíli z čáry!

Ani brankář Audero se nenudil, protože musel vytahovat z brány pumelici od Miguela Velosa. Krátce po změně stran musel vytáhnout povedený skluz obránce Andersen, který zastavoval v posledním momentě střelu do prázdné brány od Bessy! Klíčový okamžik utkání nastal v 53. minutě.

Obránce Davide Biraschi totiž zahrál ve vlastním vápně rukou při pokusu o obranu a dostal od sudího ihned červenou kartu! To nebylo veškeré neštěstí, které hosty postihlo, protože Doria ještě kopala penaltu. K ní se totiž postavil Fabio Quagliarella a suverénním způsobem navýšil náskok svého milovaného týmu.

Penaltu chtěli kopat i hosté, konkrétně za srážku Ekdala s Pandevem. Calvarese o tom ale nechtěl ani slyšet. Grifoni se mohli dostat zpátky do zápasu v 69. minutě, když nejprve Pandev zakončoval rohový kop a poté se k dorážce dostal ještě Criscito. Od něj ale putoval míč mimo! A když v 94. minutě Quagliarella samostatný úprk na Radua zakončil jen do výtečně postaveného brankáře, mohla se Doria naplno radovat z výhry v derby.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele