13. kolo
25.11.2018 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Derby della Lanterna skončilo remízou.

Janovské "Derby della Lanterna" skončilo remízou a CFC si tak na výhru proti městskému konkurentovi musí zase počkat. Sampdoria se na Luigi Ferraris ujala vedení, když se trefil hlavou Fabio Quagliarella a za Grify odpověděl z pokutového kopu polský kanonýr Krzysztof Piatek.

Šlo o první městské derby po pádu mostu Morandi a fanoušci byli natěšeni na to, co oba celky v zápase předvedou. A utkání začalo vskutku aktivně, stačilo osm minut, aby modrobílá část publika slavila první gól. Výborný centr Ramíreze na zadní tyči uklidil hlavou do sítě Fabio Quagliarella a Sampdoria vedla v derby 1:0. Námořníci se z vedení dlouho neradovali, o několik minut později odpískal sudí Doveri pokutový kop pro CFC Janov, když brankář Audero podrazil Piateka a sám polský útočník z pokutového kopu srovnal na 1:1. Janovské derby tak vidělo po necelých dvaceti minutách už dvě branky.

A z prvního poločasu to ještě zdaleka nebylo všechno. Po půlhodině hry měli Grifové slibnou příležitost z přímého volného kopu, ale Veloso Auderovu branku těsně přestřelil. Mířidla si nesrovnal ani v další nadějné pozici Romulo, který těžil z Piatekovy přihrávky a do třetice opět polský útočník v akci, když si našel prostor ve vápně a střelou donutil Audera k pohotovému zákroku. Janov mohl klidně první poločas vyhrát, jenže ze svých tutovek nedokázal nic vytěžit.

Druhý poločas už tolik příležitostí na obou stranách nepřinesl. Hra byla více opatrná a asi nejnebezpečnější šanci druhé půle měl na svědomí CFC Janov. V 62. minutě si Audero připsal další úspěšný zákrok a sice po hlavičce Kouamého. Závěr zápas už nic převratného nepřinesl, takže Derby della Lanterna skončilo tentokráte remízou 1:1. S ní budou asi více spokojeni hráči Sampdorie, kteří přežili nebezpečné šance Janova.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele