18. kolo
26.12.2018 18:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Schick gólem pomohl k vítězství Říma nad Sassuolem

AS Řím si v pohodě poradil se Sassuolem a doma si nechal kýžené tři body. Děkovat za to může především trojici Perotti, Schick a Zaniolo. Čisté konto Olsenovi v závěru pokazil Babacar.

Patrik Schick dostal ještě před definitivním návratem Edina Džeka znovu šanci v základu a nehodlal ji promarnit. Vedle něj se postavili Zaniolo nebo uzdravený Perotti. Římský trenér Di Francesco hrál jednak o svou vlastní práci a jednak se setkal se svým synem, jenž obléká barvy Sassuola. Ten ale začal jen na lavičce, takže do základu se dostali Babacar, Berardi, Djuričić nebo Brignola.

Je to možná hodně zvláštní, ale Sassuolo se před zápasem nacházelo o bod nad AS Řím. Domácí navíc mohli brzy prohrávat, když se Domenico Berardi pokusil vrátit dlouhý pas od Olsena zpátky do sítě. Švédský brankář musel pro jistotu hodně rychle zpátky. V páté minutě byl po centru do vápna poslán k zemi Patrik Schick a sudí Giacomelli po delší době a poradě s VARem pískal penaltu ve prospěch AS. K ní se postavil Diego Perotti a suverénně proměnil!

Sassuolo sice na soupeře vlétlo poměrně dobře, ale vzadu udělalo jednu chybu a prohrávalo. O chvíli později navíc hosté nedokázali odkopnout centrovaný míč a náhle se ve vápně Neroverdi zjevilo pět Římanů. Na poslední chvíli musel zasáhnout Ferrari. Bylo to hodně svižné utkání a další branku mohl vstřelit Patrik Schick. Jenže do vlastní sítě, protože si centrovaný míč od rohu srazil na vlastní branku. Od břevna šel míč dolů a potom ven, jestřábí oko na brankové čáře pak ukázalo, že k vlastní brance chyběly jen milimetry.

Na opačné straně se k balonu dostal Cengiz Ünder, který pálil těsně vedle. Mnohem lépe to Schickovi vyšlo v minutě 23., když dostal parádní pas za obranu a díky své rychlosti unikl dvěma vracejícím se obráncům. Nakonec udělal kličku brankáři Consiglimu a zasunul do prázdné brány - 2:0.

Hned o dvě minuty později tečoval skvělý centr ze strany od Kolarova, jenže tady už zasáhl vynikajícím reflexem brankář Consigli! Další velkou šanci zazdil mladík Nicolò Zaniolo, který také zkoušel kličku brankáři, ale tentokrát si na něj nepřišel. Na opačné straně si zase Berardi neporozuměl s Babacarem.

První půli zakončil povedenou individuální akcí a střelou Perotti, který jen vyprášil rukavice Consigliho. První půle byla minulostí a druhá pokračovala ve stejném duchu. Velmi špatně hrajícího obránce Lemose vystřídal Pol Lirola a v obranné fázi Sassuola bylo vidět zlepšení. Po přiťuknutí Schicka na Ündera zastavoval právě Ferrari povedenou ránu mladého Turka.

Třetí branku Římanů mohl přidat Patrik Schick, který byl na zadní tyči naprosto nebráněn. Centrovaný míč od Florenziho ale namířil jen do brankáře Consigliho! Zanedlouho po něm se míče u lajny zmocnil Zaniolo, který proběhl přes dva obránce a položil si je na zem. Stejně tak udělal s brankářem Consiglim a obloučkem dokonal luxusní individuální akci - 3:0.

Po další ztrátě míče se do šance dostával střídající Justin Kluivert, jeho dělovku ale Consigli v pohodě vyrazil. Byl to právě Consigli, kdo držel počet inkasovaných branek na poměrně přijatelné úrovni. Zlikvidoval totiž i rány Ündera, Kolarova a stejně tak i zakončení Džeka. V samém závěru brankář Olsen dvakrát vychytal Federica Di Francesca.

Čisté konto ale nakonec stejně neudržel. Na průnikovou přihrávku Locatelliho si totiž za záda obrany naběhl Khouma Babacar a bezbranného Robina Olsena v pohodě prostřelil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Frantszek

Normálně si přeju prohru, aby už ten kašpar odešel. Prosím, přívést trenéra, který má v hlavě koncept a taktiku a dokáže to týmu vtisknout.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele