38. kolo
26.05.2019 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím se rozloučil se sezonou i s De Rossim vítězstvím

Až šesté místo nakonec obsadil AS Řím, který se zároveň v domácím zápase s Parmou rozloučil s ikonou klubu Danielem De Rossim. Vlci porazili Parmu těsně 2:1, když vítěznou branku vstřelil až dvě minuty před koncem Diego Perotti. Krátce před tím se hostům podařilo vyrovnat, ale Řím nakonec o tři body nepřišel.

Klub z hlavního města Itálie si tak v příští sezoně zahraje jen Evropskou ligu a bude to už bez kapitána Daniele De Rossiho, trenéra Claudia Ranieriho či útočníka Edina Džeka, který má namířeno do Interu Milán. AS Řím ještě teoreticky mohl dosáhnout na Ligu mistrů, ale potřeboval zaváhání všech konkurentů, což se už před tímto kolem zdálo jako vysoce nepravděpodobné.

První podmínkou ale bylo porazit Parmu a v prvním poločase se to zdálo jako těžký oříšek. Parma na Stadio Olimpico dobře bránila a domácí fotbalisty vlastně k ničemu nepouštěla. Výjimkou byla 36. minuta, kdy se Vlci dostali do vůbec první vážnější příležitosti a tu okamžitě proměnili ve vedoucí gól. Když už se zdálo, že Parma závar před Frattalim zvládne, přišel nedůrazný odkop a Lorenzo Pellegrini pak z hranice vápna a rovnou z voleje poslal balón do sítě.

Další velkou příležitost měli Římané až po obrátce, v 52. minutě orazítkoval tyčku Diego Perotti a to bylo na delší dobu vše, co si domácí dokázali vytvořit. Claudio Ranieri poslal po hodině hry na hrací plochu i Patricka Schicka, ale tlak Říma se tím nijak nezvýšil.

Osm minut před koncem prožilo Stadio Olimpico dojemnou chvíli, ze hřiště se totiž poroučel kapitán a velký bojovník Daniele De Rossi. Ikona klubu se tak zařadila po bok dalších klubových legend včetně té největší Francesca Tottiho, který pochopitelně v ochozech stadionu nechyběl.

AS Řím nakonec nejtěsnější vedení udržet nedokázal. V 87. minutě dostal kousek prostoru rychlonohý Gervinho, obrana Vlků mu nestačilo a zkušený útočník z Pobřeží slonoviny přízemní střelou překonal Antonia Miranteho. Z vyrovnání se však Parma dlouho neradovala, jen o dvě minuty později poslal Ünder načechraný centr na zadní tyč a Diego Perotti hlavičkou od země vrátil Římu vedení. Domácí tým nakonec zvítězil 2:1 a v tabulce obsadil šesté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele