30. kolo
02.04.2017 15:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Atalanta zdemolovala Janov pěti góly

Velký návrat brankáře Rubinha v dresu Janova se vůbec nevydařil. Kdyby Rubinho věděl, jak se bude na konci utkání cítit, nejspíš by s potěšením svůj obnovený debut odložil. Hrdinou utkání na stadionu Marassi byl totiž Aljenadro "Papu" Gómez, který nastřílel hattrick.

Před Rubinhem se usadili hráči jako Burdisso, Muňoz, Izzo, Rigoni, Lazović, Laxalt, Ntcham nebo Pinilla se Simeonem. Atalanta však pro ně byla velkým soustem a především obrana Grifů dnes prožila nefalšovanou noční můru. Postaral se o to především Alejandro Gómez, který si připsal hattrick. Jedním gólem se přidal mladík Caldara a rovněž Andrea Conti, který otevřel skóre utkání.

Na první zajímavou šanci diváci v přístavním městě nemuseli čekat vůbec dlouho. Luca Rigoni si zpracoval přihrávku ve vápně soupeře, odkud nebezpečně vypálil. Jeho rána však skončila těsně vedle brány, kterou hájil osvědčený brankář Berisha. O pár minut později bylo v ohrožení rovněž čisté konto Rubinha, když si s ním Kessié poradil a zkoušel ho přehodit. Jenže pomalý míč vykopli obránci z brankové čáry!

Hodně práce pro janovskou obranu znamenala rychlost Spinazzoly, který proháněl postaršího Burdissa. Po chybě mladšího stopera Izza se zase mohl těšit z množství prostoru Franck Kessié, který však Rubinha tvrdou střelou nepropálil. O pár minut později ale Spinazzola poslal centr do šestnáctky Janova, v němž Andrea Conti předvedl parádní nůžky a poslal míč do sítě!

O chvíli později se vyhlídky Janova začaly rapidně zhoršovat, protože po faulu ve vápně mohl Alejandro Gómez kopat penaltu. A jako starý mazák ji zkušeně proměnil, takže Atalanta vedla už o dvě branky!

Do konce první půle už se Atalanta nad svým soupeřem už smilovala a ani obvyklá zbraň v podobě mladíka Simeoneho dnes neúčinkovala. Pár minut po změně stran Franck Kessié dostal skvělou přihrávku od Gómeze. Jeho pokus nasměroval do levého horního rohu, kde však zasáhl Rubinho. Hodně emocí vyvolal zákrok Mauricia Pinilly, který v Janově hostuje právě z Bergama. Zkušený veterán nejprve fauloval a po udělení žluté karty nejspíš neslušně "poděkoval" sudímu, který jej za to vyloučil!

Prohrávající Janov byl tímto krokem ještě více omezen a na výsledku to hned začalo být vidět. Záložník Jasmin Kurtić předběhl svého strážce, poslal nádhernou přihrávku na osamoceného Gómeze a ten se v klidu prosadil podruhé - 3:0.

Čtvrtá branka padla posléze a ze vzduchu. Andrea Petagna prodloužil míč za sebe, kde tušil někoho ze spoluhráčů. Tím někým byl mladý obránce Mattia Caldara, který bez problémů hlavou poslal balon do sítě - 4:0. Pohár hodně hořké tekutiny museli domácí vypít až do dna, což znamenalo pátou branku. Obdobná akce jako u třetího gólu. Franck Kessié našel ve vápně Gómeze, který bez problémů zkompletoval hattrick.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele