12. kolo
06.11.2016 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Salah třemi góly popravil Bolognu

Bologna si z Věčného města odváží porážku 0:3 a na domácí AS žalostně nestačila především v defenzívě. Hlavním hrdinou a vlastně jediným úspěšným střelcem domácího týmu se stal egyptský rychlík Mohamed Salah.

AS doma chtělo navázat na poslední duel Evropské ligy, v němž své fandy potěšilo. Problémy mu dnes večer měla dělat Bologna, které se proti Vlkům tradičně daří. Trenér Luciano Spalletti navíc nemohl počítat s celou řadou hráčů, kteří by jinak patřili do základní sestavy. Důvěru dostali Fazio, Rüdiger, Salah, Strootman nebo Peres, do útoku se opět postavil Edin Džeko. Ten si chtěl udržet své místo coby prozatímní král střelců Serie A.

Bologna spoléhala na římské absence a rovněž na fakt, že hráči, kteří v dresu AS někdy nastupovali, se proti němu často dostávají do skvělé formy. V minulém kole to byl brankář Empoli Skorupski, který vychytal AS. Bologna možná i proto dnes nasadila Sadiqa s Vivianim, na lavičce navíc byli Torosidis s Destrem. Do hry se dostal i Krejčí, Masina nebo Nagy s Helanderem. Obránci Felsinei museli od prvních minut bránit, ale to neznamenalo, že by se snad v obraně AS nenašly mezery.

Jednu takovou mohl využít Ladislav Krejčí, který se objevil v podstatě osamocen před brankářem Wojciechem Szczesnym, ale ve velké šanci nemířil přesně! Standardní situace Diega Perottiho skončila ranou Daniela De Rossiho, který však nastřelil jen nejbližšího protihráče. V desáté minutě se k ráně prodral Edin Džeko, ale jeho projektil mířil těsně vedle!

AS bylo jasně aktivnější a brzy vedlo. Diego Perotti potáhl míč po straně, našel před bránou volného Salaha a ten vypálil. Jeho střela se dostala za čáru díky teči obránce Ferrariho, který se ve skluzu snažil naopak o odklizení balónu - 1:0.

Po další rychlé akci centroval před bránu opět Egypťan Salah, ale Diego Perotti ve skluzu poslal balon vedle! Obránci Felsinei měli velké problémy s aktivním domácím mužstvem a často je zachránila jen laxnost Vlků. Po půl hodině mohl navýšit skóre Radja Nainggolan, kterému do druhé vlny nahrál sprintující Bruno Peres. Belgický záložník sice nebyl obtěžován, ale přesto poslal z první míč mimo bránu! Naději mohl hostům dát Umar Sadiq, jenže proti němu skvěle vyběhl polský brankář AS!

Hráčem, který mohl pro Bolognu srovnat, byl Sadiq Umar. Mladý Nigerijec si doběhl pro míč na hraně vápna a dobrým pohybem oklamal obránce Antonia Rüdigera. Jenže jeho ránu brankář Wojciech Szczesny vychytal bez větších potíží. V závěru první půle vyšla Vlkům kombinace, jenže útočník Diego Perotti napálil zpoza vápna jen boční síť.

Brankář Angelo Da Costa si ve druhé půli mohl jen stěžovat na to, jak ho jeho spoluhráči nechávají na holičkách. Po ráně Džeka se Salahem se musel brankář hostí ukázat. Jeho obránci mu moc nepomáhali a později přistupovali k jednoduše a rychle kombinujícím hráčům Giallorossi. Mnoho starých známých pak potkal Mattia Destro, který měl rozhodnout.

Po skvělém a rychlém průniku Diega Perottiho se musel ukázat Adam Masina, protože dotírající Mohamed Salah chtěl zakončovat do prázdné! Brankář Da Costa musel předvést skvělý um, aby zlikvidoval bodlo útočníka Mohameda Salaha, který Felsinei dělal velké problémy! Dnes mu to šlo dokonce tak dobře, že si po rychlé nahrávce seběhl na střed a po nahrávce mezi beky prostřelil brankáře Da Costu! Řím v té chvíli ovládal zápas a vedl o dvě branky.

Třetí branku AS zařídila aktivita záložní řadu. Pak se balon dostal k Edinu Džekovi, který vypálil. Brankář Da Costa sice míč vyrazil, jenže one man show Mohameda Salaha pokračovala pohodlnou dorážkou - 3:0 pro Vlky!

Z tribun se sice ozývalo nesmělé "Bologna, Bologna", míč však měli domácí. Deset minut před koncem se do vápna opět procpal Mohamed Salah, který ale místo rány do sítě nahrával. A to neměl dělat, protože vše odrazili obránci Bologně. Ti ale dnes neměli moc povedený den.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele