32. kolo
15.04.2017 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Řím klopýtl s Atalantou

Atalanta veze domů z Věčného města cennou remízu 1:1, pod kterou se v jejím dresu podepsal výborný brankář Gollini a střelec Jasmin Kurtić. Organizovaný výkon týmu domácí Vlky trochu překvapil a branka Edina Džeka nestačila.

Římské AS dnes nastoupilo na domácí půdě proti své černomodré noční můře. Atalanta na Vlky poslední dobou hrát umí a také letošní ročník jí vychází vysoko nad představy. Jediným problémem pro trenéra Gasperiniho byly karty pro Alejandra Gómeze, které jej vyřadily z populárního souboje o Evropu. Místo něj nastoupil Jasmin Kurtić jako podpůrný bod Petagny. V bráně nechyběl Gollini, do Věčného města se vrátil obránce Tóloi.

Vlci nastoupili s touhou vytvořit tlak na unavený Juventus a v podstatě neměli výrazných absencí. Trenér Spalletti se mohl spolehnout nakonec i na De Rossiho, který nastoupil po boku Strootmana. Zraněn byl jen Emerson s Florenzim, takže obvyklé místo patřilo dvojici Mario Rui a Salah. V čele útoku nastoupil Edin Džeko, který s Belottim na dálku soutěžil o první místo v tabulce střelců.

Atalanta chtěla především poctivě bránit a nebezpečně kousat z protiútoků. Hateboerovi se podařilo překonat ofsajdovou past kvůli chybě Rüdigera, jenže jeho postup do pokutového území a následný centr zastavil skluzem Kostas Manolas. Po standardní situaci mířil Rüdiger nad, na opačné straně střelou po krásné kombinaci prověřil Kessie jen pozornost podavačů míčů. Do zajímavějšího úhlu se dostal Andrea Petagna, ale z otočky pálil nad!

Přístup domácích Vlků nebyl nikterak akční a kromě několika nepřesných centrů se brankář Berisha nemusel cítit ohrožen. Naopak padl gól na druhé straně. Centr z levé strany prošel skrze vápno nepovšimnut a Jasmin Kurtić jej z první krásně uklidil přímo k tyči! Obránci AS zaspali, brankář Szczesny jen kroutil hlavou - 1:0.

Pro AS to byl velký šok, na který nedokázalo reagovat. Jeho pasy nebyly přesné, Atalanta navíc výborně napadala. Naopak mohli hostující hráči jít do ještě výraznějšího vedení, kdyby Andrea Petagna na středu vápna lépe zamířil. Když se v domácím dresu dostával do vápna Diego Perotti, na poslední chvíli mu ukončil delší výlet mladý stoper Caldara.

Do druhého poločasu AS několik věcí změnilo. Nejprve Kostase Manolase vystřídal bek Bruno Peres s nepochybně většími ofenzivnějšími sklony. Hned po změně stran se AS dostalo jedinečné šance na zahrávání standardní situace. Balon se po centru dostal k Salahovi, který hned sklepl na Edina Džeka. Zkušený hrot už se nemýlil a AS srovnalo!

AS přitápělo pod kotlem. A nechybělo moc, aby se ujalo vedení, protože po rohovém kopu si na míč naskoči Daniele De Rossi a povedenými nůžkami střihl balon do tyče! Pak se po pasu od Perottiho natahoval Edin Džeko na zadní tyči, jenže balon poslal po teči vedle! Po hodině hry se míče po chybě obránců chopil Perotti a nahrál jej volnému Nainggolanovi. Belgická hvězda ale pálila tvrdě jen do břevna!

Dvacet minut před koncem rozezvučel břevno také Edin Džeko, který chtěl přidat další zářez na svou pažbu. Jenže dnes se mu to nepovedlo. AS nespasili ani Stephan El Shaarawy s Francescem Tottim, kteří se sice do hry dostali, ale výrazně ji neovlivnili. AS tak ztrácí v cenném souboji body a připisuje si jen bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele