19. kolo
09.01.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Řím se rozešel s Milánem smírně

AS se ve večerním duelu rozešlo s milánským AC remízou, která v podstatě nic neřeší. A že by se fanoušci dočkali vypjatého dramatu nebo množství šancí, to se také říct nedá.

Souboj o vše. Pro oba trenéry se jednalo o možná poslední šanci, jak si alespoň do příštího kola zajistit setrvání na lavičce jejich klubu. Pokud by prohráli, mohlo by to znamenat jejich konec. Domácí AS dnes nemohlo počítat s Edinem Džekem, takže jeho místo opět zaujal mladík Sadiq Umar. Vedle něj fungovali opět Falqué a Gervinho. Jen lavička zbyla na nedoléčeného Mohameda Salaha a Francesca Tottiho.

V dresu hostí se na starou známou půdu vrátil obránce Alessio Romagnoli, který v AS fotbalově vyrůstal. Jedním ze záložníků byl Andrea Bertolacci. Návrat se netýkal vyřazeného Alessia Cerciho, jen lavička zbyla na obránce Méxese. V bráně opět dostal přednost mladík Donnarumma. Do útoku se vedle Carlose Baccy postavil Luiz Adriano.

Hned na úvod se AS pustilo do svého soupeře s vervou. Sadiq Umar se mohl opět prosadit velmi rychle, podobně jako v minulém kole. Tentokrát ale neproměnil svou šanci a brankář Donnarumma celou situaci zachránil. AC si laxním přístupem koledovalo a následoval trest. Z nařízené standardní situace poslal míč do vápna Miralem Pjanić, obrana AC zaspala a obránce Antonio Rüdiger dopravil z první míč do sítě - 1:0 pro domácí!

Po autovém vhazování si míč mezi dvěma protihráči prohodil Sadiq Umar a nahrával do druhé vlny na Pjaniće, ale tomu míč nesedl. Od té doby se AC přesunulo dopředu, ale jeho snaha o vstřelení branky nebo vytvoření nátlaku vypadala hodně nejistě. Domácí hráči poměrně dobře a flexibilně bránili, navíc vyráželi do nebezpečných protiútoků. S Gervinhovou rychlostí si ale poradili buď obránci AC, nebo jej zastavil praporek pomezního rozhodčího.

Antonio Rüdiger mohl brzy vstřelit další branku, když si naskočil na míč od Miralema Pjaniće. Jenže jeho zakončení zastavilo břevno milánské branky! Na opačné straně pádil na bránu Vlků Jack Bonaventura, ale jeho pokus nenadělal brankáři Sczcesnymu moc problémů. Na dlouhý míč si za obranu Giallorossi zaběhl brazilský útočník Luiz Adriano, který sice přehodil brankáře Szczesnyho, ale mířil vedle!

Jakmile se míč odlepil od nepřítomného Hondy a dostal se k Abatemu, AC spustilo rychlou narážečku, kterou musel likvidovat obětavý Antonio Rüdiger. Jinak se ale ani jeden z týmů už do konce první půle do větší šance nedostal. Do druhé půle už nenastoupil pilíř domácí obrany Kostas Manolas, ale jeho místo zaujal zkušený Brazilec Leandro Castán.

Nástup do druhé půle ale vyšel lépe hostím. Domácí obrana zaspala při přetaženém centru z pravé strany od Hondy, na který Alessandro Florenzi nedoskočil. Míč tak ve vzduchu sebral Juraj Kucka, který měl lepší timing, a poslal míč přes brankáře Szczesnyho do sítě!

A milánský celek přitvrdil. Na další pas špatně vybíhal Szczesny, takže málem hlavičkoval pohotový Adriano! I proto vstal z lavičky Mohamed Salah, který měl útoku AS dodat nápad, rychlost a efektivitu. Střídal i trenér Siniša Mihajlović, který stáhl Luize Adriana a na hříště poslal navrátilce Kevina-Prince Boatenga. Opět byl k vidění fotbal bez tempa, nasazení, vášně...

Pak se mohl stát slavným Juraj Kucka. Antonio Rüdiger totiž kolosálně ztratil míč v blízkosti vlastního vápna, obral jej o něj Boateng a servíroval balon do vápna. Tam jej propustil Bacca na nabíhajícího Kucku, u kterého nikdo nebyl. Slovenský záložník ale pálil vysoko nad bránu! AS v tu chvíli přestalo hrát a dopouštělo se nepřesností.

Milánský celek převzal aktivitu a jednoduchými pasy vpřed byl blízko druhému gólu. Bacca na míč nedosáhl, rychlý protiútok AC napálil stejný hráč jen do břevna! Aby si trenér Garcia udobřil fanoušky Vlků a pokusil se ještě "něco udělat" s výsledkem, poslal do hry ikonického útočníka Francesca Tottiho. Utkání pomalu spělo ke konci a asi nikdo z fanoušků nemohl říct, že by si utkání nějak zvláště užíval.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remíza na Chievu zapomenuta ,ted je třeba udělat ACM.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuděalo ho ASŘ, tak musí příčtí týden venku Fiorentina. 3. prohru favorita bych těžko překousl , kvuli sk.

Reagovat
smazaný uživatel

Niečo mi hovorí že to skončí remízou. Faktom je že jediná cesta pre nás ako sa dostať do Európy vedie cez domáci pohár. Vedenie by sa malo fakt konečne spamätať a začať hľadať vhodné posily.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano přesně tak.. Nechápu prodej SES.. nemáme ani jednoho kvalitního křídelníka až na Banventuru..Niang je lepší útočník než křídelník podle mě. Potřebujeme nějaké pořádné pravé křídlo (ja jsem pro Campbella) Cerci a Honda jsou neschopní.. a to jsem se ještě ani nedostal k naší tragikomedii - záloha.. potřebujeme minimálně 2 nové záložníky.. FORZA MILAN! btw KKK Ronaldinho80 ty tu seš pěkně dlouho, co si pamatuju :D, vím, že jsme si dřív psali. Jmenoval jsem se něco jako RonaldinhoXBeckham80. :D

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ten stred zálohy nás dosť výrazne tlačí tam niekoho rozhodne treba priviesť. Dnes by tam mal nastúpiť Kucka namiesto Montoliva, ktorý by po rade nepresvedčivých výkonov konečne mal smerovať na lavičku náhradníkov. Vpravo dostane šancu možno Boateng. No a v útoku by mal už konečne od začiatku dostať priestor Luiz Adriano na úkor Nianga. No uvidíme ako to v skutočnosti bude. Toto sú všetko len špekulácie, ktoré som dnes čítal. ... A áno som tu už dlhšie. Čo sa týka toho písania na to si nepamätám ale ani nevylučujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne by Sinisa mohol prestat tlacit stale do zakladu Montoliva aj ked mu nejde :)

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel 2. Kdybych nebyl chudák a měl prachy,tak bych i vsadil. #garciaout

Reagovat
smazaný uživatel

Nevsaditelny mac a hrozna hra od obou.

Jediny duvod, proc se divat, je zdravy Francek. Nezalezi na vysledku. On je posledni strep La Maggicy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Salah mozna nebuxe hrat od zacatku a libilo by se mi Totti-Sadiq-Gervinho. Mlady je pohyblivy a mohl by si hodne menit misto s Franckem, a tim suplovat kridlo, aspo nebude utok tak roztazeny.

Reagovat
kopajda

Garcia sice může jít ven ale toto už není trenérem - zpracovat si balon nebo nahrat na par metrů už je žádnej trener ted nenaučí

hlavně potřebují změnit koncept obrany - rozehrávka ve čtverci szczesny, manolas (castan), rudiger a de rossi byla dnes katastrofa a v podstatě není na koho rozehrát, všechno je hned zpátky - prostě neumí základní věc, založit postupný útok, což se u takového velkého týmu očekává...

Reagovat
wiggum

Na začátku to uměli a teď zapomněli? Nebude to třeba trochu i naschvál?

Reagovat
kopajda

no ne tak soupeři to přečtou po čase a je vidět, že už nemají takový respekt z říma jako na začátku a je vidět že dřív napadají a právě už od stoperů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele