35. kolo
11.05.2015 20:45 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Janov CFC - Turín FC 5:1

Pondělní dohrávka mezi Janovem a Turínem dopadla jasně lépe pro domácí Grify, kteří zvítězili vysoko 5:1 a jsou v těsném kontaktu s evropskými poháry. Naopak Granatě se Evropská liga vzdálila, ve zbývajících kolech však stále existuje šance, i když je malá.

Zápas na Marassi byl dlouho vyrovnaný a nic nenasvědčovalo tomu, že by si Turín odvezl debakl. Až tři minuty před koncem zvyšovali domácí na rozdíl dvou branek, obrana hostí se pak úplně sesypala a v nastavení inkasovala ještě dvakrát.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji, už v páté minutě pohrdl nabídnutou šancí Borriello, ale za dalších deset minut už Grifové vedli. Borriello ve vápně přihrával pod sebe na Falquého a ten zajistil domácím jednobrankové vedení! Turínští se také dostávali na dostřel Perinovy branky, ale žádnou vyloženě stoprocentní šanci si vytvořit nedokázali. Ve 35. minutě bylo v pokutovém území Turína zase rušno, Bertolacciho ránu musel likvidovat Padelli.

Giampiero Ventura o přestávce nabádal své svěřenci k větší aktivitě a ta se skutečně dostavila. Po hodině hry pak Turín dokonce srovnal na 1:1. Omar El Kaddouri se postavil k volnému přímému kopu a nádhernou střelou nedal Perinovi šanci. Bohužel pro hosty si Janov zanedlouho vzal vedení zpátky a udeřil stejnou mincí, tedy prostřednictvím volného přímého kopu. Tino Costa se opřel do míče a ten s pomocí teče Maksimoviče skončil v síti - 2:1 pro Janov. Znovu byl tak na tahu Turín a vlastně až do konce byl ve hře o body, jenže přišla 87. minuta a třetí gól Janova. Andrea Bertolacci z hranice pokutového území nádherně obstřelil Padelliho a rozhodl o vítězi zápasu.

Defenzíva Granaty se pak úplně sesypala a Janov udeřil ještě dvakrát. Střídající Leonardo Pavoletti se zbavil Glika a střelou na zadní tyč zvýšil na 4:1, to už se psala druhá minuta nastaveného času. A toto skóre ještě nebylo konečné, v 95. minutě zatloukl poslední hřebík "do rakve" opět Tino Costa. Skvělou práci odvedl Edenílson, ovšem na něho si Padelli počíhal, na dorážku Tina Costy už byl ale turínský brankář krátký - 5:1.

Výhra posunula Janov na sedmé místo pouze s jednobodovou ztrátou na šestou Sampdorii a dvoubodovou ztrátou na pátou Fiorentinu. FC Turín je devátý, od šestého místa ho dělí už šest bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Strašnej denbakl, konec iluzí o EL v následujícím ročníku. Přitom to v prvním poločase až tak strašidelně nevypadalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele