15. kolo
14.12.2014 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Řím vyloupil oslabený Janov

AS Řím se dokázalo oklepat z prohry a následného vyřazení z Ligy mistrů tím nejlepším způsobem. Porazilo totiž velmi dobře hrající janovské CFC na jeho hřišti a díky zaváhání Juventusu Turín snížilo náskok Staré dámy na jediný bod. Utkání rozhodl Radja Nainggolan spolu s Mattiou Perinem, který byl vyloučen a oslabil svůj celek.

Atraktivní duel domácí CFC, které zatím překvapuje všechny experty skvělými výkony, s římským oponentem nezvládlo. K prohře přispěl především brankář Mattia Perin, který fauloval ve vápně a byl vyloučen. Nařízenou penaltu sice Adem Ljajić neproměnil, ale přesto se radovali Vlci. Ty totiž spasil belgický bojovník Radja Nainggolan, autor jediné branky.

Radja Nainggolan si i díky zranění holandského záložníka Kevina Strootmana vysloužil místo v základní jedenáctce a stal se motorem zálohy Giallorossi. I dnes začal skvěle, když si nabíhal za obranu Grifů, ale na poslední chvíli jej skolil Sturaro. V dresu Janova hraje několik hráčů, kteří dříve více či méně úspěšně nastupovali právě za AS. Společnou budoucnost má Nicolas Burdisso a záložník Andrea Bertolacci. Také AS má ve svém středu několik hráčů se zkušenostmi z Janova. Svého času zde hrával mladík Mattia Destro, který zůstal na lavičce. A živě se hovoří také o možném návratu Marca Borriella.

Právě Bertolacci si navedl před pokutovým územím míč na svoji levačku, jenže následně trefil jen dobře postaveného Holebase. Gervinho je velkou oporou AS a na jeho rychlosti je vlastně hra Rudiho Garcii založena. S elegancí sobě vlastní si Gervinho položil jednoho z domácích zadáků a následně z toho vzniklo přečíslení tří na jednoho. Jenže celou akci zazdil Florenzi, který namísto střely ještě nešikovně nahrával. Brankář Perin měl opravdu co dělat, protože se na něj řítil právě Gervinho. Z úhlu jej ale nepřekonal. A následná dorážka Florenziho také zůstala jen na brankáři Perinovi.

Klíčový moment první půle a vlastně celého zápasu se udál po devětadvaceti minutách, když Radja Nainggolan dostal míč v pokutovém území, udělal kličku brankáři Perinovi a ten jej fauloval. Sudí Banti neměl slitování a pískl penaltu. Především však poslal mladého brankáře do sprch, čímž notně oslabil domácí tým. Janov reagoval stažením Falqueho a do brány se postavil nerozehraný Lamanna. K penaltě se postavil Adem Ljajić, který hraje v posledních týdnech ve velké pohodě. Tu ale nepotvrdil a Lamanna penaltu chytil!

Vlky to ale příliš mrzet nemuselo, protože Maicon vyhrál osobní souboj u postranní čáry a následným centrem oslovil zcela volného Radju Nainggolana. Ten sice technikou neoplývá tak jako například Totti nebo Pjanić, ale rána z voleje se mu povedla parádně - 1:0.

Ještě do konce první půlky se Adem Ljajić pokoušel napravit své penaltové zaváhání a pálil těsně nad bránu. V nastaveném čase se ještě do útoku hnal Alessandro Matri, kterého parádním pasem vyslal vpřed Andrea Bertolacci. Brankáře Morgana De Sanctise ale Matri nepřekonal. Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí. Ale jejich snaha byla spíše statická. Pjanićova střela z otočky si místo mezi tři tyče nenašla. Ani následná kombinace Florenziho s Maiconem nevedla k úspěchu, protože proti byl De Maio.

Po hodině hry se do vápna vřítila ostrá nahrávka Maiconova, ale pozorný Adem Ljajić nedokázal placírkou dostat míč do sítě. Dnes to zkrátka nebyl jeho zápas. Po dalším pokusu mladého Srba se do střely vložil Antonelli, ale z rohového kopu AS neudeřilo. Dvacet minut před koncem zápasu se ke střele dostal rychlík Gervinho, ale jeho projektil zamířil těsně vedle tyče. Po další akci Gervinha s Florenzim se mladému Italovi do rány vložil Burdisso. V závěru zápasu se ještě Manuel Iturbe ocitl po centru Florenziho zcela sám na zadní tyči, ale hlavou nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. AS to ale nevadilo, tři body putují do Věčného města.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

1:2

Reagovat
Il Principino

No tak na tenhle zápas jsem vážně zvědavej. Doufám, že se oklepeme z té porážky proti City a vyhrajeme. 1:3 FORZA ROMA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych si myslel, že vyhrajeme, ale jsme psychicky příliš dole. Ale pokud se oklepeme z neúspěchů a začneme zase hrát svůj fotbal, bude to super FORZA ROMA!

Reagovat
vanGomm

Vyloupil?To by se tam pro tu výhru nenašlo přece jen vhodnější slovo?Při slovech,jako jsou vyloupit,nebo vyloupení mě nenapadá nic jiného než trestná činnost.Nakonec i když ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele