32. kolo
07.04.2014 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Janov CFC - AC Milán 1:2

Milánské AC zvítězilo i na Marassi v Janově a nadále živí naděje na Evropskou ligu. V prvním poločase se střelecky prosadil Taarabt, ve druhém pak zvyšoval Honda. Z kopačky Motty přišlo jen snížení, byť Grifové měli spoustu dalších příležitostí.

Tak přeci jenom to jde. Slavnému Milánu se začíná pod Seedorfem dařit. Důkazem jsou toho tři vyhraná ligová utkání v řadě, což se letos stalo vůbec poprvé. Rossoneri také potvrdili, že Janov patří mezi jejich oblíbené soupeře. Rozdíl mezi EL a Milánem činí pět bodů, ve zbytku sezony se tedy máme na co těšit.

Utkání mělo vzestupnou tendenci, první minuty byly z obou stran opatrnější a nic podstatného se až do Taarabtova gólu nedělo. Ještě než se záložník hostí gólově prosadil, ocentroval na hlavu Pazziniho, který ale na balón těsně nedosáhl. Dvacátá minuta už byla gólová. Taarabt zatáhl míč až k vápnu, udělal kličku a tvrdě na vzdálenější tyč vypálil - 1:0 pro AC Milán. Milánští byli následně živější a aktivnější, ale to netrvalo dlouho. Grifové ve snaze vyrovnat převzali iniciativu a AC se muselo bránit. Před koncem poločasu už byl tlak Janova enormní a bylo jen otázkou času, kdy příjde vyrovnávací gól. AC mělo velké štěstí, střela Bertolacciho zamířila těsně vedle a pokus Marcheseho lapil do rukavic Abbiati.

Grifové pokračovali v těžkém náporu i po změně stran. Znovu hrozil Bertolacci, hlavou ale minul milánskou branku. V 56. minutě se hostům povedl protiútok, Keisuke Honda postupoval sám na Perina a janovského brankáře dokázal přehodit. Míč pak pomalu směřoval do branky a ačkoli se obrana Janova snažila seč mohla, brance v jejich síti nezabránila - 2:0 pro AC Milán. A mohlo být hůře, jen o dvě minuty později "olíznul" tyčku znovu Honda.

Ale Janov se ani po druhé brance nehodlal vzdát. Nadále podnikal smělé útoky a obrana Rossoneri byla ve velkých problémech. Několikrát se zaskvěl Abbiati, který měl na dosavadním čistém kontě lví podíl. Lapil ránu jak Fetfatzidise tak i Centuriona či Motty. Obrovský tlak Janova nemohlo AC prostě a jednoduše vydržet. V 74. minutě výrazně zdramatizoval utkání Marco Motta, jenž po zahraném rohovém kopu poslal míč razantně a přesně do šibenice - 2:1. Okamžik na to mohlo být srovnáno, Abbiati předvedl další fantastický zákrok a když už byl překonán, odhlavičkoval míč z branky Méxes.

Gasperiniho svěřencům postupem času přeci jen docházely síly a obrovský tlak upadal. Navíc Milán hrál to, co potřeboval a rozhodně nikam nespěchal. Sudí Banti ještě nastavil čtyři minuty, ale Rossoneri dělbu bodů nepřipustili.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna 2 vysledek 0-2

Reagovat
TheAdy

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka gol

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje se to náhodou v 15:00? Jinak FORZA MILAN!!! 1-4 (Balo, Balo, Honda, De jong)

Reagovat
hradec

Janov CFC 1:2 AC Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 FORZA GRANDE AC Milan....

Reagovat
TheAdy

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele