2. kolo
02.09.2012 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Zemanova úspěšná premiéra

První Zemanovo vystoupení mimo Stadio Olimpico, první těžký soupeř. Tým mladého trenéra Stramaccioniho ukázal, že se řadí k předním zájemcům o Scudetto. Dnes to ale nezopakoval, AS udeřilo třikrát.

Oba celky se přes letní přestupové období velmi změnily, přišli noví hráči a v případě AS i trenér. Svého prvního startu v dresu Nerazzurri se dočkali Alváro Pereira a Antonio Cassano. Z nových posil hrál od první minuty také Walter Gargano. V základní sestavě AS se objevil Florenzi na místě Pjaniče a v útoku trojice Destro - Totti - Osvaldo. Mattiu Destra vychoval právě milánský Inter, po úspěšných sezonách v Sieně ale souboj o jeho podpis nakonec vyhrálo AS. Speciální zápas čekal také Antonia Cassana, bývalého Tottiho učedníka.

AS v úvodu zápasu drželo míč na svých kopačkách a rychlými kolmicemi často hrozilo. Po jedné z nich se dokonce ujalo vedení. Kapitán Francesco Totti našel chytrým obloučkem nabíhajícího nováčka Florenziho a ten hlavou do protipohybu Castellazziho přesně zavěsil - 1:0 pro AS.

O chvíli později to ale mohlo být shodně, protože sniper z nejpovolanějších, Diego Alberto Milito, postupoval sám na brankáře Stekelenburga, jenž mu míč konečky prstů vypíchl. Špatnou zprávou pro AS bylo zranění Daniele De Rossiho, kterého musel nahradit Marquinho. Mnoho soubojů spolu sváděli Ivan Piris a Antonio Cassano a většina z nich vyplývala spíše pro útočníka Interu, v další akci ho zastavil přesným skluzem Federico Balzaretti.

Inter Milán těsně před přestávkou ale nakonec srovnal. Gólu se dočkal Antonio Cassano. Jeho střelu notně tečoval blokující Burdisso a ta zapadla za bezmocného Maartena Stekelenburga - 1:1.

Ve druhém poločase se projevovala dvě římská tykadla v podobě Mattii Destra a Pabla Osvalda, ani jeden z nich ale na obranu Interu v čele s neúnavnými Zanettim a Nagatomem nevyzrál. Římským Vlkům se poté zranil také Balzaretti a musel být vystřídán Taddeiem. Burdisso s Castánem vyřešili společnými silami nájezd Milita a Sneijderovu ránu vytlačil mimo nebezpečí Stekelenburg.

Poté přišla chvíle pro rychlý protiútok. Ten založil skvělou přihrávkou Francesco Totti, který na bránu poslal Pabla Osvalda. Čerstvě povolaný reprezentant Itálie si už věděl rady a Řím vedl 2:1.

Ve velké šanci se po Tottiho patičce ocitl znovu Florenzi, ale tentokrát pálil naprosto mimo. Nebezpečnou ranou se prezentoval také Marquinho. Ten vsítil také poslední gól zápasu. Naběhl si na Osvaldovu parádní nahrávku vnějším nártem a z úhlu prostřelil Castellazziho - 3:1 pro hosty.

Inter si kromě akrobatického zakončení Sneijdera nevypracoval žádnou šanci a závěrem zápasu bylo vyloučení Osvalda po druhé žluté kartě po hře rukou. Následovala tedy karta červené barvy, to ale Římany mrzet nemusí. Nyní jsou na pátém místě, Inter je osmý.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

velka prestrelka 3:5

Reagovat
snuff24

2:1

Reagovat
Slejdy

na tohle jsem hodne zvedavy

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zapas bych chtel teda videt ....muj nazor je ze to bude strelecka pretahovana a videl bch to na min 5 bananu....muj tip 4:3

Reagovat
smazaný uživatel

jo a kurs na 6 a vice golu je k dnesku 7.2

Reagovat
šolim

Tak to mně ty love raději hned pošli!

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

neviem si tipnúť ale tak veriť treba vždy !!!!! FORZA ROMA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (88' Totti)

Reagovat
smazaný uživatel

Inter je hrave prejede 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna ty se takovým odhadům moc nesměj.

Reagovat
smazaný uživatel

robim presne to čo on mne a ake ja mavam zle odhady povedz ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
scr

skvelej vykon AS!

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherá !!!! Inter si ani neťukol :D Skvelý výkon od všetkých a to sa nám ešte zranili dôležitý hráči ale aj náhradníci super Florenzi dnes král a samozrejme FRANCESCO TOTTI ja iba žasnem ako stále podáva také výkony už skoro v 36 rokoch to je krása,, dnes fenomenálne,,a je vidieť že poriadne zamakal na kondičke ,, snaď bude hrať až do 40 tky a dúfam že Balza a DDR nič vážne a za 2 týždne doma s Bolognou v základe.. FORZA ROMA !!! ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele