12. kolo
20.11.2011 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím zdolal Lecce a je pátý

Noc neproměněných šancí plus krásný neuznaný gól Osvalda. Ale také gólový návrat ztraceného syna Bertolacciho. Přesto v Římě slaví, AS dokázalo vyhrát a získat cenné tři body, kterého ho posouvají na pátou pozici.

Miralem Pjanič i Fernando Gago dnes oslavili své prví přesné zásahy, Bojan mohl přidat hattrick, Bertolacci se gentlemansky neradoval, Osvaldo vstřelil svůj šestý gól za Řím tím nejhezčím způsobem, ale pomezní rozhodčí mu jej upřel. I tak by se dal shrnout dnešní zápas favorizovaného AS s Lecce.

Na hřiště se hned od začátku dostali například Bojan, Gago, Rosi nebo Lamela, který pozvolna přebírá úlohu Tottiho. Ten byl ale fit a protože jej chtěl Luis Enrique šetřit, 'Il Capitano' zůstal jen a lavičce. Zajímavým tahem bylo nasazení Taddeie na kraj obrany, stopery byli Simon Kjaer s Gabrielem Heinzem. Lecce hrálo bez Mesbaha, Di Micheleho a Giacomazziho.

První velkou šanci zápasu měl Miralem Pjanič, mladá ofenzivní hvězda ale nedosáhla a Taddeiův centr. Stejné to bylo v Bojanově případě, mladý Španěl měl k míči ještě dál a Lecce potrestáno nebylo. Řím rozvíjel souvislý tlak s míčem přilepeným ke svým kopačkám.

První ovoce tento tlak přinesl před půlhodinou hry, když si Taddei vyměil míč s De Rossim. A 'Capitan Future' potvrdil své kvality skvělou českou uličkou, která vyústila v první Pjaničovu branku v dresu AS.

Téměř identická akce mohla skončit v síti díky skvělé práce Lamely a Bojanovi, ten ale netypickým zakončením netrefil odkrytou bránu Julia Sergia. Daniele Corvia mohl ohrozit brakáře Stekelenburga, ale ten byl předtím faulován. Pjanič odváděl skvělou práci i směrem dozadu, dobře zastavil pronikajícího Grossmüllera.

Skvělým výkonem se dnes blýskl také Rubén Gago, který o sobě dal vědět po přestávce. Perfektní střelu zakroutil přesně k tyči, kam Sergio nemohl a zdvojnásobil tak vedení Římanů - 2:0 pro AS. Lamela poté mohl přidat další gól, ale po uháčkováí obrany Lecce nezamířil přesně.

Svůj díl práce odvádělo také Lecce a dostalo se mu za to odměny - Kjaer si nepohlídal ofsajdovou past mladý záložník, kmenový hráč 'Giallorossi', lehce a elegantně překonal Stekelenburga - 2:1. Poté ale jako gentleman gól neslavil.

Střídající Totti udělal skvěle prostor pro Bojana, ten měl ale dnes velkou smůlu a branku opět netrefil. Poté přišla chvíle pro Osvalda, jenž možná vstřelil jeden z nejhezčích gólů sezony, po citlivém centru z pravé strany vystřihl nůžky, které skvěle zapadly za Sergia, ale pomezní viděl ofsajd a tak branku neuznal. Opakované záběry nicméně ukázaly, že se mýlil. Nic vážného se již nestalo a tak může Řím těšit hra i výsledek.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

čistá 1

Reagovat
Francesco Totti AS

minimálně 11 let nás neporazili, takže doufám že z toho nebude zase ostuda...3 góly do poločasu a budu spokojený FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

Dáme Forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufám 1. Zaprvé mám to na tiketu a za druhé potřebujem nahoru. Týmy jako Lecce musíme porážet .

Snad bude mít bet365 lepší kvalitu přenosu než odpolední zápas Janova. Už se těším na čumendu.

Reagovat
smazaný uživatel

jak to može zamávat takový ofside jako?? mluvím o nádherném osvaldově fíku

Reagovat
smazaný uživatel

to je nechutnost tohle písknout, jasně tam nebyl... Bojan taky mohl trefit jednu z těch gólovek :D mohlo to bejt 6:1 a nikdo by nemohl říct ani popel

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas žádný ofside to nebyl. Resp. když uznali gol Lecce z dost podobné situace (kdy jeden z hráčů na něhož ale nešla přihrávka stál v ofu). Nevím? Beru to jako rozhodnutí okamžiku. Naštěstí to neovlivnilo náš Win .

Reagovat
Francesco Totti AS

je to zmrd...takový už Pablo nedá!!!!!

Reagovat
Largo

Never Say Never

Reagovat
smazaný uživatel

je slabší, ale taky pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

sem uplně zapoměl na video.. http://www.youtube.com/watch?v=EZVVuV6pSPo jeho první nůžky

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný posun v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

nema nekdo video jak dal osvaldo ty nužky? diky

Reagovat
Francesco Totti AS

pro autora článku: příště než vydáš nějaký článek, tak si to posobě aspoň 3x přečti!

"Střídající TOTTI udělal skvěle prostor pro BOJANA, ten měl ale dnes velkou smůlu"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele