19. kolo
13.01.2007 20:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Turín FC - Inter Milán 1:3

V Turíně se v sobotu večer přepisovala historie. Inter zde vyhrál své již dvanácté ligové utkání v řadě a z tabulek tak definitivně vymazal AS Řím.

Nerrazzurri začali v cestě za triumfem dobře. Ve 21. minutě protáhl Abbiatiho Adriano, o několik vteřin později se domácí brankář zapotil při centru Stankoviče. Skóre se poprvé měnilo ve 24. minutě, kdy zafungovala brazilská spolupráce. Z pravé strany centroval Maicon a přesně hlavičkoval Adriano - 0:1.

Ještě do přestávky mohl vedení hostujícího týmu zvýraznit Vieira, proti však byl výtečný Abbiati.

Po změně stran měl dobrou příležitost Burdisso, jenomže nedal a přišel trest. V 58. minutě vyslal nepříliš nebezpečnou střelu Fiore, míč se otřel o hruď Materazziho a skončil v síti - 1:1.

Radost turínských však měla pouze jepičí život. Už o dvě minuty později poslal Abbiatimu svou navštívenku Ibrahimovič a Inter opět vedl - 1:2.

Abbiati sice inkasoval dvě branky, přesto byl jedním z nejlepších hráčů domácích a v 68. minutě lapil další obrovskou šanci Adriana. Tihle dva se poté setkali ještě jednou a tentokráte z toho byl rozhodující moment střetnutí. V 82. minutě se brazilský útočník vyhnul ofsajdové pasti a postupoval sám na brankáře, Abbiati ho v šestnáctce zastavil pouze za cenu faulu, červené karty a pokutového kopu. Míč na penaltový puntík si postavil stoper Materazzi, a ačkoliv si náhradní brankář Taibi na míč sáhl, v cestě do sítě mu nezabránil - 1:3.

V závěrečných minutách si Inter své vedení zkušeně pohlídal a zaznamenal rekordní dvanáctou výhru v řadě. Svěřenci trenéra Roberta Manciniho navíc minimálně do neděle zvýšili svůj náskok v tabulce Serie A před druhým AS Řím na deset bodů.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
HOST*Peťan

plichta

Reagovat
Il Principino

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele