7. kolo
30.09.2019 21:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Penalta v závěru zachránila Sporting od další ztráty

Ani příchod nového trenéra nepozvedl předváděnou hru a Sporting se na půdě posledního CD Aves trápil. Přesto si díky Fernandesově penaltě ze závěru utkání odváží všechny body a přerušil tak negativní sérii bez vítězství.

Nepohodu v týmu z hlavního města krom výsledku asi nejlépe dokázal velký počet změn v sestavě oproti minulému kolu, kdy Lvi prohráli doma s kometou letošní sezóny Famalicãem.

Utkání bylo pro nestranného diváka od úvodních minut nudné, plné nepřesností z obou stran a s malým počtem šancí, a tak bylo na první pohled jasné, že ani jeden z týmů neprochází zrovna nejlepším obdobím.

Přesto se už ve 4. minutě mohli domácí radovat z gólu. Špatně zahraný centr od rohového praporku doskákal k přední tyči, kde jej Rosier nedokázal úspěšně odkopnout a trefil tyč vlastní brány.

Sporting byl více na míči a ovládal tempo zápasu, ale proti poctivě bránícímu domácímu celku mu chyběl moment překvapení. O ten se pokusil Eduardo Henrique, který se z třiceti metrů odhodlal ke střele, která orazítkovala břevno.

Byly to pouze střely ze střední vzdálenosti, čím Sporting v prvním poločase hrozil. Ve 40. minutě se opět z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Eduardo Henrique a protáhl brankáře Beunardeaua.

V úvodu druhé půle měli domácí šanci zaskočit favorita. Junior se v protíútoku dostal s míčem až do pokutového území, kde se pokusil obstřelit Mathieuho i brankáře Renana, ale francouzský obránce míč srazil na roh. Z toho málem hosté inkasovali, když míč propadl až k Dzwigalovi, kterého však příležitost zaskočila a netrefil bránu.

Druhý poločas nabídl ještě méně fotbalové krásy a první střely na bránu se diváci dočkali až v 70. minutě, kdy Renan musel zasahovat proti přímému kopu Juniora.

Sporting se v ofenzivní fázi trápil a zachránila ho až hrubka Beunardeaua, který byl u míče později než unikající Bolasie, kterého srazil a sudí Xistra nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil muž nejpovolanější - Bruno Fernandes - a s přehledem penaltu proměnil. Domácí se už na odpověď nezmohli a Sporting tak udolal Aves a po pětizápasové pauze mohl slavit vítězství v soutěžním utkání.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
Desmond

Snad už konečně Sporting zabere

Reagovat
Han střelil první

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele